23
Ma, Apr
10 New Articles

Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Au început lucrările de asfaltare pe strada Margaretelor din Turda, unde trăiește cea mai mare comunitate de români de etnie rromă din Turda.asfaltare rromi

Este vorba despre o comunitate de cetățeni care a fost marginalizată multă vreme, însă în ultimii ani, cei din primăria condusă de primarul Cristian Matei, aflat la primul mandat, au reușit obținerea finanțărilor pentru mai multe proiecte de combatere a marginalizării sociale a acestei categorii de persoane. Asfaltarea vine să ridice, o dată în plus, calitatea vieții celor care locuiesc pe strada Margaretelor, după ce în zonă s-a edificat și o platformă de colectare a deșeurilor, la care autospeciala serviciului de salubritate ajunge foarte greu din cauza noroiului.

Același actual primar, când era director al Companiei de Apă a dispus reconectarea familiilor de pe strada Margaretelor la rețeaua de apă potabilă de unde fuseseră deconectate pentru neplată.

„Asfaltarea va face ca acea zonă insalubră, plină de noroaie să devină una care să le permită și turdenilor de etnie rromă care locuiesc în zonă să trăiască în condiții decente, demne de anul 2019. În plus, rezolvăm accesul celor de la Prival la rampa din zonă, transformând locația într-una mai curată, care să îi încurajeze pe locuitori să mențină curățenia spre binele lor și a copiilor lor”, ne-a declarat primarul Cristian Matei.

Asfaltarea străzii înseamnă foarte mult pentru membrii comunității rrome. Unul din liderii lor, mediatorul școlar Ștefan Szilaghi, salută inițiativa primăriei de a asfalta strada Margaretelor: „Este foarte important pentru noi, mai ales pentru cei 500 de copii care nu vor mai merge la școală prin noroi. Va permite concetățenilor din întreaga zonă să mențină curățenia, o să vedeți că se va schimba cu totul salubrizarea din zonă. În prezent este greu și accesul la punctul de ridicare a deșeurilor. Când plouă e plin de noroi, iar când e secetă praful ne intră în case orice am face. Mulțumim domnului primar pentru decizia de asfaltare și de realizare de trotuare pentru copii noștri!”, ne-a spus Ștefan Silaghi, fost consilier local, în urmă cu două mandate.

Pin It

Comments   

# Incze Andrei 2019-05-16 15:50
Buna ziua.Am si eu o intrebare,pe strada Margaretelor d-lor conducatori ai Turzii sunt toate utilitatile???,nu de altceva,dar pe str Stadionului avem toate utilitatile si nu se asfalteaza.Oare de ce???
Reply | Reply with quote | Quote

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh