20
Sam, Apr
19 New Articles

Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Primarul turdean, Cristian Matei, ne anunță că în curând vor începe lucrările de eliminare a contaminanților din Poșta Rât, iar acolo se va amenaja, în final, un parc public.posta rat

Este vorba de zona situată între râul Arieș și dealul dinspre Băile Sărate, în apropierea podului dintre strada Petru Maior și Aviatorilor.

„A fost semnat ultimul contract de proiectare și execuție lucrări, din cadrul proiectului de Reabilitare a sitului poluat istoric - depozit deșeuri periculoase – UCT - Poșta Rât!

Perioada de implementare este de 24 de luni, urmând eliminarea surselor de la suprafaţă şi de mică adâncime a contaminanţilor (HCH) şi a riscului de contact pentru utilizatorii sitului, eliminarea poluantului care reprezintă un pericol pentru sănătatea populaţiei din zonă, şi nu numai.

Întreaga suprafață de 10 hectare va fi transformată într-un spaţiu verde recreativ, într-un parc public pentru populaţie.

Acesta este un proiect mare, la care s-a muncit foarte mult și ne bucurăm că am reușit să ajungem în această etapă”, a transmis edilul șef de la Turda.

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh