27
Sam, Apr
1 New Articles

Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Fostul deputat turdean, Mircea Irimie, se declară împotriva propunerii făcute de Sorin Minea, preşedinte Romalimenta, de a se interzice creșterea porcilor în gospodăriile oamenilor, pe motiv că nu ar respecta mircea irimirnormele sanitar-veterinare și de aici răspândirea pestei porcine.

Ce a postat Irimie pe Facebook, preluând postarea unui alt român iritat de propunerea șefului Romalimenta: „Proastă gândire  

La casa de la țară am înființat o Micro Fermă. O mică gospodărie unde avem rațe, gâște, curci, găini, bibilici, gainute Liliputi, păuni, fazani si iepuri . Avem un mic lac cu pește, o livadă si un solar pentru legume . Nu este o afacere si este multă muncă . Dar ne-am dorit să mâncăm sănătos si sa ducem un mod de viață sănătos. Si astfel in proportie de 80% consumăm alimente din propria gospodărie. Hrană adevărată si gustoasă, aer curat , liniste si bucuria că oriunde privești vezi totul verde , viu . Pașuni si fânațe, păduri si văi , iepuri sălbatici , căprioare si păsări din toate speciile .
Cum să furi asa ceva românului ? Tradiția si obiceiul de a-și crește singur animalele si de a-și cultiva grădină si livada . La țară se mănâncă mâncare organică , sănătoasă. Si nu alimente care contin gustativi , păstrători , emulgatori , potențiatori , înlocuitori , etc .
Din păcate nu există o politică clară de păstrare si transmitere mai departe a tradițiilor de la țară si primează doar interesele economice ale marilor companii . Satele sunt îmbătrânite si depopulate iar tinerii nu sunt susținuți si încurajați să se instaleze in mediul rural . Puținii țărani care mai gospodăresc nu au loc in piețe iar târgurile de animale sunt închise. Trist si dureros !
Vom ajunge să consumăm doar materiile prime inferioare din Europa care acolo nu se mai vand in timp ce ei consumă doar părțile superioare din tranșare si produse preparate crud uscate , pastramă , jambon , etc .
Mai este un deștept care propunea ca oul de la țară sa fie impozitat cu cinzeci de bani pentru ca se produce mare prejudiciu la bugetul de stat .
Sper ca această națiune sa se trezească si sa se impuna . Să nu se mai lase folosită ca masă de vot si piață de consum”
, se arată indignat Mircea Irimie, fost deputat din partea PD-L și apoi ALDE, actualmente membru al formațiunii politice conduse de Victor Ponta, Pro România.

Vezi aici, poziția lui Sorin Minea, preşedinte Romalimenta, veche de un an, dar care a suscitat acum reacția lui Mircea Irimie: https://observator.tv/social/interzicerea-cresterii-porcilor-in-gospodarii-solutie-pesta-porcina-267804.html

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh