Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Seria de evenimente derulate de către Slow Food Turda împreună cu partenerii săi în cadrul campaniei Good Food Good Farming desfășurat la nivel European pe parcursul acestei luni se încheie cu un târg de slow food turdaproduse locale și activități diverse la care vă invităm sâmbătă, 26 octombrie începând cu ora 9:00.

Evenimentul va avea loc în curtea Liceului Teoretic Jósika Miklós (lângă Muzeul de Istorie) iar activitățile cuprinse în program sunt următoarele:

  • Atelier de turtă dulce, pentru copii, la Centrul Comunitar Gastronomic
  • Atelier de modelaj în lut, Păstrătorii Tradițiilor
  • Degustare de vinuri ISSA
  • Concurs de gătit la ceaun (3 echipe vor prepara mâncăruri tradiționale)
  • Standuri expoziționale cu vânzare

La standurile producătorilor vă așteptăm cu următoarele produse:

  • Produse apicole – familia Képes din Turda
  • Suc de mere de la Cornești – Savori Ardelenești
  • Uleiuri presate la rece de la Luna – Luna Solai
  • Turtă dulce – Liți Lenuța din Turda
  • Flori de sezon – familia Dénes din Turda
  • Dulcețuri, siropuri și zacuscă din Valea Ierii – Grădina de Munte
  • Varză de la Viișoara – familia Pásztor
  • Fructe de la Plăiești

Inițiativa „Good Food Good Farming” reprezintă o campanie de acțiune a societătii civile din Europa, care dorește să contureze politicile agricole ale Uniunii Europene. Este un efort comun a peste 300 de organizații care au ca scop schimbarea PAC (Politica Agricolă Comună) și politica UE asupra agriculturii și a producției de hrană.

Pe parcursul campaniei Slow Food Turda a derulat acțiuni în piață (Turda și Câmpia Turzii), a organizat evenimente culinare (eveniment caritabil la Câmpia Turzii, Brunch de toamnă în via Cramei La Salina și Disco Soup la Liceul Teoretic Josika Miklos)

Vă așteptăm cu drag!

 

Marta Pozsonyi

Coordonator proiecte Slow Food Turda