08
Sam, Aug
54 New Articles

Turda
Typography

Aproximativ 12,5 milioane de euro a costat ultima investiție în fabrica de produse de panificație La Lloraine din Câmpia Turzii. la lloraine campia turzii

Este vorba de o a cincea linie automatizată de producție, lungă de 145 de metri și ridicată pe 6 etaje.

Astfel fabrica din Câmpia Turzii se menține în topul celor mai moderne și tehnologizate fabrici din Europa.  Una dintre noutățile noii linii de  producție este realizarea dospirii aluatului cu o tehnologie ultramodernă, cu aerosoli, despre care directorul La Lorraine spune că este unic în România. Noua tehnologie permite o umiditate mai mare a aluatului și aceasta duce la o prospețime mai îndelungată a produsului finit, calitatea acestuia fiind mai ridicată, inclusiv a crustei. 

Răzvan Boșomoiu, manager general La Lorraine România, ne-a mărturisit:

       „Motivul pentru care am ales să facem această investiție este același pentru care am investit de la prima linie până la aceasta a cincea linie, pentru că La Lloraine Romania în România consideră piața românească foarte atractivă și vrem să producem pâine aici în România, cu ingrediente românești și să o vindem, mai departe, românilor”.

  

 

Horațiu Butaș,  managerul de producție al fabricii din Câmpia Turzii, ne-a spus, la rândul său:

 „Dacă ne gândim la noua linie, ne gândim la o linie artizanală obținem produse artizanale. Când ne gândim la produse artizanale, trebuie să avem în minte că ne dorim produse cu mai mult gust. Mai gustoase, mai multă prospețime, amestec artizanat și, până la urmă, o structură deschisă a miezului. Exact beneficiile acestea le avem pe noua linie, pentru că folosim tehnologii de ultimă generație, echipamente de ultimă oră și un proces nou care ne poate oferi astfel de beneficii”

 

Din 2011 până în prezent, compania a investit în România circa 60 milioane de euro, în mijloace de producție moderne, de standarde ridicate. 

CLIC AICI PENTRU O GALERIE FOTO CU NOUA LINIE DE PRODUCȚIE

Una dintre problemele întâmpinate este cea cu forța de muncă, fabrica de la Câmpia Turzii fiind una dintre primele din zonă care a angajat muncitori din Vietnam. Între timp situația forței de muncă pare să se fi ameliorat.

Referitor la acest subiect, directorul general Răzvan Boșomoiu ne-a declarat: „În ultima perioadă, pentru că am pornit diferite programe reușim să angajăm din ce în ce mai mulți și români dar ne bazăm și pe colegii noștri vietnamez despre care vă spuneam acum un an că eu am așteptări mari de la ei, chiar le-au confirmat, sunt mulți care au învățat română, mulți care au progresat, sunt deja specializați, sunt calificați, frământători... Sunt ca și noi, nu sunt nici mai răi, nici mai buni, sunt ca românii și îi considerăm de-ai noștri”, a conchis managerul general.  

În fabrica de la Câmpia Turzii lucrează în prezent 50 de muncitori vietnamezi și 190 de români, doar la producție. În total sunt angajați 240 de cetățeni români.

60 de noi locuri de muncă vor fi create de noua linie de producție în momentul în care va ajunge să funcționeze la parametri maximi. Se pot produce până la 160.000 de produse pe zi, în funcție de sortimente. În tone, capacitatea instalată este de patru tone pe oră.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh