20
Sam, Apr
20 New Articles

Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Afluență de public fără precedent în acest an de Ziua Națională a României, la manifestările organizate de Primăria Turda. Peste 2000 de oameni au profitat de soarele generos care a luminat și încălzit 1 decembrie 2019sărbătoarea românilor în Ardeal, dar probabil că și oferta generoasă, pentru toate gusturile, i-au făcut să iasă din casă și să petreacă alături de concetățenii lor, unitatea de neam.

În rest, partea oficială a manifestării s-a derulat după țintarul împământenit în ultima vreme, uneori poate prea plictisitor, care ar putea suferi modificări care să ne aducă în Europa anului 2020, ce bate la ușă. Slujbă bisericească, alocuțiuni și depuneri de coroane. Iar acestea din urmă separate prin lege, deh, ca să știe fiecare unde îi este locul. Mai întâi instituțiile și persoanele oficiale și abia la final instituțiile locale, unele reprezentate de copii, altele de pensionari, unii participând cu mai multă sau mai puțină plăcere, dar toți cu conștiința că sunt români iar 1 Decembrie este importanță.

Clic pentru o galerie foto de la eveniment

Momentul cel mai apreciat, deși puțin decalat și beneficiind, parcă, de o sonorizare insuficientă pentru afluxul mare de spectatori – care au umplut piața din fața catedralei ortodoxe până spre Biroul Unic (fosta poștă) – a fost constituit de defilarea trupelor și tehnicii din dotarea acestora. Au trecut, rând pe rând, prin fața membrilor familiei, a iubitelor sau iubiților, iar la final prin fața oficialităților locale, trupele de militari, jandarmi, polițiști, pompieri, polițiști locali, în uniforme de gală, cu pieptul scos și pasul ferm, iar în urma lor a venit o coloană consistentă de mașini și autospeciale, ca scoase din cutie, făcând deliciul copiilor ce visează ca, peste ani, să ajungă să le folosească spre binele celor dragi.

Un complex antiaerian Ghepard II si un TAB au fost poziționate astfel încât sute de copii să le poată atinge, să urce pe ele și, mai ales, să se fotografieze cu ele.

Este plăcut să vezi că, într-un orășel de provincie ca Turda, Ziua Națională este un prilej pentru tot mai mulți locuitori ai urbei de pe Arieș să participe la acțiunile comunității.

La mulți ani, România! La mulți ani Turda!

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh