19
Vi, Apr
20 New Articles

Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Senatorul USR, Mihai Goțiu, a transmis o scrisoare deschisă guvernului PNL:

 

„Stimați d-lor miniștri PNL, Groparul Roșiei Montane nu poate fi director ICR! Scrisoare deschisă

Stimate d-le ministru al Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu,rosia montana

Stimate d-le ministru al Culturii, Bogdan Gheorghiu,

Cu neplăcută surprindere am aflat de intenția de a-l numi în funcția de director al Institutului Cultural Român (ICR) din Viena pe d-l Răzvan Rab, propus de fostul director al ICR, Liliana Țuroiu, cu avizul foștilor miniștri de la Externe și Cultură, Teodor Meleșcanu și Daniel Breaz. Răzvan Rab, alături de alte cinci propuneri ale fostului director ICR, au avut o primă programare la audieri la Comisia pentru Cultură din Senat, în urmă cu o săptămână, și doar ”sejurul de Crăciun” al unor colegi senatori PSD pe la Bruxelles a făcut ca ședințele comisiei să nu se țină până acum, din lipsă de cvorum, audierile fiind amânate.

Stimați d-lor miniștri, dincolo de aspectele privind legalitatea propunerilor, nominalizarea d-lui Răzvan Rab pentru șefia ICR Viena e absolut sfidătoare la adresa tuturor celor care au luptat și se implică pentru salvarea patrimoniului cultural excepțional de la Roșia Montană și înscrierea localității în UNESCO. Dincolo de antecedentele sale mondene, dintr-un prim mandat diplomatic vienez, d-l Răzvan Rab este executantul uneia dintre cele mai sinistre decizii ale fostului Guvern PSD, în domeniul patrimoniului cultural. Este persoana trimisă anul trecut, în calitate de secretar de stat în Ministerul Culturii, la reuniunea UNESCO, pentru a retrage Dosarul Roșia Montană, sarcină pe care dus-o la capăt cu sânge rece. Nominalizarea d-lui Răzvan Rab pentru postul de director al ICR Viena reprezintă, practic, o recompensă aberantă pentru asasinul visurilor și speranțelor celor care luptă, de peste un deceniu, pentru includerea Roșiei Montane în UNESCO.

Stimați d-lor miniștri, vă solicit, public, să vă exercitați atribuțiile și să stopați numirea groparului Roșiei Montane în funcția de director la ICR Viena. O asemenea persoană nu poate reprezenta diplomația culturală a României! Nu în ultimul rând, vă reamintesc că în Protocolul semnat între USR și PNL pentru susținerea Guvernului Orban, la solicitarea noastră, a fost inclusă includerea Roșiei Montane în UNESCO. Menținerea nominalizării lui Răzvan Rab și, mai mult, numirea lui la ICR Viena, ar fi un semn de încălcare a promisiunii.

Aștept un răspuns cu celeritate, pentru a înlătura temerile publice legate de acest subiect.

https://www.facebook.com/gotiu.mihai/posts/2702524306461038, 17.12.2019”, este textul scrisorii.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh