28
Joi, Mar
22 New Articles

Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Din păcate informațiile din surse oficiale ni se dau tot mai cu „țârâita”. Vorbele trebuie scoase cu „cleștele” de la fiecare om cu funcție care are trebui să informeze populația imediat despre orice este legat de virusul cu care luptăm toți. Un caz concret spital turdaeste cel al omului infectat cu coronavirus depistat în timp ce era internat la Spitalul Turda. Ni se spune de către directorul Spitalului Turda că s-au făcut analize persoanelor cu care au fost în contact. Dar ni se spune într-o declarație online pe Facebook, fără ca noi, jurnaliștii, să putem pune întrebări. Nu putem întreba câtor persoane și din ce compartimente sunt aceia, dacă sunt cadre medicale sau pacienți. Ni se spune că infectatul nu a spus, la început, că fusese în străinătate în urmă cu puțin timp. Noi nu putem că întrebăm ce dovezi au că a fost în străinătate, dacă i s-a făcut dosar penal, nu putem să întrebăm nimic. Atâta lipsă de respect există, încât nu ni se anunță rezultatul analizelor, trebuie să le aflăm pe surse, cu reticența de rigoare, pentru că oficialilor li se „rupe”.

Nu de noi trebuie să vă pese măi oameni aflați vremelnic în anumite funcții, ci de turdeni, de cititorii noștri în rândul cărora s-a instaurat îngrijorarea când au aflat că Spitalul lor ar putea fi contaminat. Dar unii chiar nu înțeleg. Se pare că unii pot fi doctori foarte buni, dar nu înțeleg obligațiile lor care vin cu funcțiile de conducere.

La Spitalul din Turda, comunicarea de ieri dimineață a fost binevenită, intervențiile managerului Stănilă și  a șefului UPU Turda,  medicul Bogdan. Directorul medical, Victor Andrașoni, lapidar și parcă sictirit, mai mult a amplificat îngrijorarea oamenilor. De la el se așteptau informații despre cazuri medicale, despre protecția cadrelor medicale etc. Însă, una peste alta, comunicarea emisă ieri a fost importantă. Doar că ea trebuia și trebuie urmată de alte comunicări, altfel apar tot felul de speculații și zvonuri, propagate de turdeni cu interese politice clare, care politizează totul și care aruncă tot ce se întâmplă legat de Codiv-19 pe factorii politici locali.

Bun, suntem informați că analizele probelor prelevate de la Spitalul Turda au avut rezultatul negativ. Atât. Ce ne interesează pe noi dacă vor fi repetate sau nu, dacă vor fi analizate probe și de la alți contacți, cine suntem noi să avem pretenția să ni se spună tot ce se știe legat de acest caz. Iar dacă nu ni se spune la primul caz, ce pretenții să mai avem la următoarele, care vor apărea cu siguranță, o certifică și medicii din conducerea spitalului turdean.

Bun, populației i se impune restricții. Dar nu credeți că ele ar trebui însoțite de informații frecvente, făcute la timp și cât mai amănunțite, pentru ca populația să înțeleagă ce se petrece, să înțeleagă de ce i se cere să „facă aia”, să nu „facă cealaltă”?

Deci azi nu mai avem niciun infectat la Turda. Analizele prelevate au fost negative și s-a oprit totul aici. Până la următorul caz, care v-a apărea curând. Să sperăm că am învățat cu toții, din primul caz. Inclusiv la nivelul comunicării.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh