19
Vi, Apr
20 New Articles

Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

„Cu ocazia Zilei Mondiale a Teatrului, echipa Teatrului Național Aureliu Manea își continuă activitatea de acasă aducând contribuții și reflecții proprii pe pagina teatrului, dedicate situației pe care o trăim în perioada aceasta. Poate este cea mai tristă zi din câte s-au sărbătorit în cinstea teatrului. Colectivul Teatrului Național Aureliu Manea abia așteaptă reîntâlnirea cu dumneavoastră”, a spus managerul teatrului Cătălin Grigoraș.teatrul national aureliu manea

Anul acesta, Mesajul Internațional pentru Ziua Mondială a Teatrului trimis de Institutul Internațional de Teatru este conceput de Shahid NADEEM, autor dramatic din Pakistan.

„În lumea de azi, în care sectarismul, ura și violența escaladează din nou, națiile par a se opune unele altora, credincioșii se războiesc cu alți credincioși, comunitățile revarsă ură asupra altor comunități… și în acest timp, copiii mor de malnutriție, mamele mor la naștere din lipsa îngrijirilor medicale prompte, iar ideologiile dușmăniei înfloresc. Planeta noastră e cufundată din ce în ce mai adânc într-o catastrofă climatică și răsună galopul celor patru călăreți ai Apocalipsei.”

Trebuie să ne reconstruim forța spirituală, trebuie să combatem apatia, letargia, pesimismul, cupiditatea, disprețul față de lumea în care trăim, față de planeta pe care trăim. Teatrul are un rol, un rol nobil, în a dinamiza și a mobiliza umanitatea să se înalțe din coborârea spre abis. Teatrul poate ridica scena, spațiul reprezentației, făcându-l să devină sacru.”

Regasiti in linkul de mai jos integral MESAJUL PENTRU ZIUA MONDIALĂ A TEATRULUI 2020, precum și biografia autorului.

https://www.uniter.ro/teatrul-ca-sanctuar-mesajul-pentru-z…/"

 

 

Biroul de presă

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh