01
Lun, Mar
52 New Articles

Turda
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

La Spitalul municipal Turda a fost confirmat pozitiv un al cincilea test făcut unui pacient care prezenta simptomele infectării cu noul coronavirus. Este al cincilea caz în doar câteva zile, ceea ce indică, fapt subliniat și de managerul Spitalului municipal spital turdaTurda, creșterea foarte mare a numărului de persoane infectate cu SARS CoV-2, după relaxarea măsurilor de combatere și limitare a răspândirii periculosului virus.

Ceea ce face ca Spitalul municipal Turda să se confrunte cu apariția unui număr mai mare de infectări decât în perioada stării de alertă. Managerul Spitalului Municipal Turda, medicul Ovidiu Stănilă spune că ne confruntăm cu o transmitere comunitară a virusului: „Luăm toate măsurile care se impun. E transmitere comunitară: pacienții pozitivi se adresează spitalului. Testam personalul expus, folosim echipament de protecție complet. Dacă continuă tot așa, vom limita internările”, afirmă managerul spitalului turdean care mai spune că persoanele cu simptomele infectării trebuie să se adreseze telefonic medicului de familie, nu să vină la urgențe, „doar ca numărul pacienților cu probleme de acest gen a crescut foarte mult și în zona Turzii”.

Această creștere, reflectată prin numărul în creștere de pacienți ai spitalului confirmați pozitiv la testul pentru coronavirus este pusă pe seama nerespectării recomandărilor făcute de Ministerul Sănătății și Organizația Mondială a Sănătății și pe indisciplina populației. Sfatul virusologilor este să purtăm, în continuare mască și să păstrăm distanța de minim2 metri față de alte persoane, mai ales în spații închise.

Cu toate acestea, vedem zilnic semnele nepăsării, în magazine și supermarket-uri, unde cumpărătorii tinde să nu mai păstreze distanța de 2 metri. „Graba strică treaba!”, sună un proverb românesc, iar mulți români sfârșesc prin a regreta „pe pielea lor”, ajungând pe paturile spitalului sau, din păcate, chiar mai rău, ca viața lor să fie susținută de aparate, la secțiile de Terapie Intensivă.

Desigur că și lipsa unei legislații potrivite pentru lupta cu teribilul virus își spune cuvântul. La fel și lipsa unei politici coerente de testare a populației. Însă, chiar și în aceste condiții, fiecare cetățean responsabil se poate proteja e el și pe cei apropiați respectând normele de distanțare socială și normele de igienă și recomandările medicilor specialiști. În plus, este bine ca, în aceste vremuri, să evitați să vă prezentați la Compartimentul de Primiri Urgențe a Spitalului din Turda cu probleme pe care le poate rezolva medicul de familie. Riscați să intrați în contact cu persoane care sunt deja infectate, care se prezintă în același timp cu dumneavoastră la CPU.

Toate cazurile de coronavirus depistate la Turda au fost internate la spitalele destinate pacienților cu Covid-19 din Cluj-Napoca, inclusiv medicul de la CPU, sau procurorul din cauza căruia vineri a fost suspendată activitatea Judecătoriei Turda.

Ascultați sfaturile specialiștilor, păstrați distanța, spălați-vă pe mâini și evitați zonele aglomerate!

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh