28
Joi, Mar
19 New Articles

Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus crește în continuare, la Turda. Numai ieri, la Spitalul Municipal Turda, din cca 15 teste, 5 au avut rezultat pozitiv. Din mai multe zone ale rașului, nu doar din Poiana. Dar, având în vedere izbucnirea parcul teilor coronavirusfocarului de Covid-19 de pe strada Margaretelor și numărul mare de teste care au ieșit pozitiv, zilele trecute, la aceeași instituție sanitară, următoarea raportare săptămânal, care ar trebui să se facă în jurul datei de 23 iulie, va releva o înmulțire fără precedent a cazurilor de coronavirus la turdeni. Asta în lipsa unei raportări oficiale de la județ, întrucât Instituția Prefectului județului Cluj, care coordonează eforturile de limitare a răspândirii infecțiilor cu SARS Cov-2, nu dezvăluie numărul de cazuri pozitive existente în localități ca Turda sau Câmpia Turzii, cu atât mai puțin în comune.

Dincolo de măsurile luate de administrația locală (citește aici: Informații de interes public privind focarul de COVID-19 din comunitatea de pe strada Margaretelor!), fiecare dintre noi trebuie să respectăm regulile de distanțare și de protecție sanitară, nu doar pentru noi înșine, ci și pentru apropiații noștri. Pe plan mondial se pot verifica dramele trăite de aparținătorii unor decedați care au fost infectați chiar de ei, după pierderea celor dragi.

Din păcate, la Turda, distanțarea socială aproape că nu există. Fără nici o diferență pe categorii de vârstă, vezi persoane fără mască, stând unul lângă altul pe bănci sau la mesele din Parcul Teilor. Regulile sunt stricte doar pe terase, unde poliția și jandarmii fac controale frecvente. Însă în lipsa măsurilor coercitive, mulți dintre turdeni sunt inconștienți în fața coronavirus, dovedind un nivel de educație destul de limitat. În Parcul Teilor și alte locații, singura soluție pare închiderea, din nou, a accesului în acestea.

Nici în magazine și supermarket-uri regulile nu sunt respectate de mulți turdeni, atât angajați, cât și cumpărători. Aici vina este și a conducerii acestora, întrucât văd clar pe camerele de luat vederi atât angajații lor care poartă mască doar de formă, fără să o tragă peste nas, ca să nu mai vorbim de clienți cu masca sub barba sau chiar îndepărtată total de pe gură și nas.

Distanța recomandată de doi metri nu se respectă aproape în toate locațiile.

Dacă alte națiuni europene par să fi înțeles lucruri simple ca păstrarea distanței, purtarea măștilor și mănușilor, spălarea frecventă și corectă pe mâini, din păcate noi, românii, dovedim reticență la acestea, ceea ce se reflectă, evident, în creșterea continuă a numărului de persoane infectate cu Covid-19.

Să sperăm că intrarea în vigoare a noii legi a carantinei și izolării, azi, va duce la reintroducerea unei rigori menite să oblige pe cei inconștienți să respecte toate recomandările făcute de Ministerul Sănătății și Organizația Mondială a Sănătății, pentru binele nostru, al tuturor.

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh