22
Vi, Ian
63 New Articles

Turda
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Focarul de coronavirus pare să fi fost izolat și limitat la numărul de 15 infectați. De alaltăieri nu s-a mai testat pozitiv nici un membru a comunității. Reamintim că protocolul Ministerului Sănătății prevede testarea contacților SIMPTOMATICI ai celor masti coronavirusdepistați pozitiv la testul pentru Covid-19.

Ce a stabilit ancheta epidemiologică? Sursele noastre ne informează că toți cei 15 infectați cu coronavirus au participat, în urmă cu câteva zile, la o adunare religioasă a unui cult neo-protestant. Așa cum Turda INFO v-a informat în premier, primele două cazuri de coronavirus, au apărut vinerea trecută, unul refuzând, inițial, internarea (citește aici: Coronavirusul s-a întors pe strada Margaretelor! Un pozitiv a refuzat internarea). Atunci era posibil, printr-o simplă declarație pe proprie răspundere, însă începând de ieri, lucrurile s-au schimbat, odată cu intrarea în vigoare a Legii nr. 136 din 18 iulie 2020. Ambele cazuri inițiale erau din grupul care a participat la acea adunare religioasă, iar, până în prezent, s-a dovedit că toți cei infectați sunt de acolo, participanți la acea întrunire care a avut loc în stradă, deci în aer liber, dar foarte probabil, credincioșii nu purtau măști.

Liderul rromilor din comunitatea de pe strada Margaretelor, Ștefan Silaghi, ne-a declarat că focarul nu s-a mai extins. „Continuăm să le dăm măști oamenilor și să îi facem să înțeleagă pericolul pentru ei și familiile lor. Un echipaj de poliție a rămas pe stradă de ieri dimineață, iar focarul sperăm să nu se mai extindă!”, ne-a informat Ștefan Silaghi.

Dacă nu mai apar și alte cazuri, limitarea focarului este o veste bună atât pentru locuitorii străzii Margaretelor, cât și pentru întreaga comunitate turdeană.

Măștile împărțite pe strada Margaretelor au fost primite ca donație de municipiul Turda de la Guvernul Municipal Weihai - China, în semn de prietenie, cu mesajul „Virus respects no borders, but friendship conquers all.”

-----

Citește pe marginea aceluiași subiect:

Exclusiv Turda INFO: Focar de coronavirus pe Margaretelor!

 

Focarul de coronavirus de pe Margaretelor a ajuns la 13 pozitivi!

 

Informații de interes public privind focarul de COVID-19 din comunitatea de pe strada Margaretelor!

 

15 persoane de pe strada Margaretelor sunt internate în spitale din Cluj-Napoca, cu COVID-19!

 

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh