29
Vi, Mar
19 New Articles

Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Așa cum am anunțat în articolul precedent legat de subiectul pacientului turdean pentru internarea căruia a fost necesară intervenția „mascaților” de la Brigada de Operațiuni Speciale, am solicitat punctul de vedere al conducerii Spitalului Municipalspital turda Turda. Acesta ne-a fost oferit de către medicul Victor Andrașoni, directorul medical al Spitalului Municipal Turda: „Pot să confirm că evenimentul este real. Adică pacientul a venit la spital marți după-amiază, cu salvarea, la solicitarea lui. A fost internat în condiții bune, în izolator. Până miercuri la prânz, totul a fost în regulă. La prânz a devenit recalcitrant și sfidător, să îmbrățișeze personalul și să arate el tuturor că el este „cineva” și dă pe toți în judecată. Motiv pentru care a fost solicitată poliția. După ce a fost poliția, s-a liniștit. Seara, pe la ora 11, când a venit ambulanța să transporte pacienții cu coronavirus a început din nou agitația. Așa că a fost solicitată. Din nou, poliția Turda. Mai departe, poliția a solicitat intervenția „mascaților”. A ținut pe loc ambulanța, toată lumea se ruga de el dar nu au avut cu cine. În final, ceilalți șapte pacienți au fost transportați cu ambulanța respectivă iar el cu o alta. Personalul nostru a acționat respectând protocoalele sanitare și legea pentru astfel de cazuri, dar vă dați seama că poliția a fost chemată când pacientul a început cu amenințări că îmbrățișează personalul ca să arate că nu are virus. Confuzia este undeva la dânsul, întrucât legea spune că el trebuie să fie izolat 48 de ore de la confirmarea diagnosticului, dar la noi rezultatul testelor vin destul de repede”, ne-a transmis medicul Victor Andrașoni, directorul medical al Spitalului Municipal Turda.

Incidentul este posibil să fi fost influențat de schimbările legislative din domeniul sanitar, iar pacientul confirmat cu coronavirus să nu fi fost la curent cu intrarea în vigoare, chiar marți, 21 iulie 2020, a Legii nr. 136 din 18 iulie 2020privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic. Acest document legislativ stabilește la art. 8 condițiile în care un pacient trebuie izolat. Legea poate fi consultată aici: http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/227953

Citește și: 

EXCLUSIV: Pacient pozitiv cu Covid-19, luat cu „mascații” de la Spitalul Municipal Turda!

EXCLUSIV TURDA INFO: Turdeanul internat cu „mascații” ne relatează prin ce a trecut!

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh