17
Dum, Ian
48 New Articles

Turda
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Conform  Organizației Mondiale a Sănătății, 256 milioane de persoane trăiesc cu hepatita cronică B și 71 milioane cu hepatită cronică C. De asemenea tot din datele prezentate de OMS, accesul la testare este limitat, doar 9% dintre cei care trăiesc cu hepatita cronica B și 20% dintre cei cu hepatită cronică C  fiind conștienți de infectare.apah ro

Anual, la nivel mondial, hepatita cauzează 1.4 milioane de decese, ocupând locul doi, după tuberculoză, în privința numărului de decese cauzate de boli infecțioase.

În acest an, de Ziua Mondială a Hepatitei, Asociația atenționează asupra scăderii numărului de români testați și diagnosticați cu hepatite în ultimele luni, dar și în ceea ce privești procentul mic al pacienților care au intrat pe tratament comparativ cu alți ani.

Astfel, conform datelor primite de la CNAS, în programul destinat hepatitei C, care poate cuprinde până la 17.500 persoane, în perioada februarie-30 iunie 2020, au fost incluși 3.558 de pacienți: 883 în februarie, 1.279 martie, 181 aprilie, 402 mai și 813 iunie. În cazul hepatitei B, studiile clinice, întrerupte pentru o perioadă din cauza accesului dificil în spitale, au fost reluate.

Cu ocazia Zilei Mondiale a Hepatitei, în perioada 27 iulie – 2 august 2020, APAH-RO filiala Cluj a împărțit pliante și kit-uri de igienă conținând: pastă de dinți, săpun și dezinfectant pacienților cu afecțiuni hepatice, membrii ai asociației, la sediul acesteia din Turda, str. Republicii nr 38 și a donat kit-uri Centrului de Comunitar de Igienă și Sănătate din cadrul Direcției de Asistență Socială Turda care ulterior le va distribui persoanelor cu afecțiuni hepatice în comunitatea din Poiana. De asemenea, asociația a desfășura campanii de informare on-line pentru a încuraja testarea și a susține accesul la investigații și tratament.

 

Mărginean Cătălina

APAH-RO CLUJ

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh