18
Joi, Apr
16 New Articles

Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

În virtutea respectării adevărului și a informării corecte a cetățenilor din municipiile Turda și Câmpia Turzii, revin cu încă câteva precizări suplimentare la informarea transmisă în data de 8 septembrie, referitor la realitatea conform căreia locuitorii din cristina burciuTurda și Câmpia Turzii vor primi o reducere cu doi ani a vârstei standard de pensionare.

Realitatea este indiscutabilă, iar aceasta se referă la faptul că legea respectivă, așa cum am afirmat în comunicatul meu de presă inițial, a fost adoptată în data de 8 septembrie, iar în 14 septembrie a fost trimisă către președintele României pentru promulgare.

Pe scurt, la finele lunii august am întocmit un amendament la o propunere legislativă mai veche a colegilor parlamentari clujeni Cornel Itu și Alexandru Cordoș, care a fost adoptată tacit de Senat în 22 decembrie 2016.

În condițiile în care se dezbăteau concomitent trei inițiative legislative pe aceeași temă, a modificării articolului 65, alin. (5) din Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, am înaintat acest amendament de includere și a municipiilor Turda și Câmpia Turzii în rândul localităților poluate care primesc reducerea vârstei standard de pensionare cu doi ani din considerentul că era singura formulă prin care acest proiect ar fi putut să devină lege!

Acesta avea inițial raport de respingere din partea comisiei de fond, Comisia pentru Muncă și Protecție Socială. În urma demersului meu, proiectul a fost retrimis pentru raport suplimentar Comisiei pentru muncă și protecție socială, fiind incluse Turda și Câmpia Turzii.

Subliniez că, în cazul în care nu depuneam acest amendament, proiectul de lege în forma inițială, care viza doar Câmpia Turzii, nu ar fi avut nicio șansă să devină lege! Raportul Comisiei pentru Muncă și Protecție Socială care are ca anexă amendamentul depus de mine și care vizează muncipiile Turda și Câmpia Turzii și unde se poate vedea numele meu la autorii amendamentelor poate fi consultat pe site-ul Camerei Deputaților accesând următorul link: http://cdep.ro/comisii/munca/pdf/2020/rs087_17.pdf

Pentru respectarea adevărului, întregul parcurs legislativ al acestui demers poate fi consultat aici:

http://cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect?cam=2&idp=16129

     Cel mai probabil confuzia a fost generată de faptul că există trei proiecte de lege pe aceasta temă care vizează localități diferite, proiecte care au fost dezbătute și aprobate la date diferite.

    Proiectul de lege care vizează municipiile Turda și Câmpia Turzii a fost trimis, în data 14 septembrie pentru promulgare la Președintele României. Apoi va fi publicat în Monitorul Oficial, moment la care voi informa cetățenii despre acest aspect.

    În concluzie, după cum v-am informat inițial, în 8 septembrie: persoanele care au locuit cel puţin 30 de ani în zonele afectate de poluare remanentă din municipiile Turda și Câmpia Turzii VOR BENEFICIA de reducerea vârstei standard de pensionare cu doi ani.

 

Deputat PNL Cluj,

CRISTINA BURCIU

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh