29
Vi, Mar
17 New Articles

Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca au desfăşurat o acţiune punctuală în vederea întăririi gradului de disciplină rutieră în rândul participantilor la trafic, prevenirii accidentelor rutiere, dar şi în vederea limitării răspândirii  virusului COVID-19. 

Acţiunea s-a desfăşurat la data de 11 noiembrie a.c., în intervalul orar 17.00-19.00. actiune rutiera

În cadrul acţiunii au fost legitimate aproximativ 300 de persoane, fiind verificate 250 de vehicule şi 12 mijloace de transport în comun. 

Urmare a neregulilor constatate, s-a impus aplicarea unui număr de 123 de sancţiuni contravenţionale, 74 dintre acestea fiind aplicate pentru abateri ale normelor rutiere în vigoare. 

Astfel, au fost aplicate 36 de sancţiuni pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 17 sancţiuni pentru nepurtarea centurii de siguranţă, iar alte 21 de sancţiuni au fost aplicate pentru alte abateri la regimul rutier, conform OUG 195/2002 R.

În cadrul acţiunii, poliţiştii  Biroului Rutieri au depistat un conducător auto de 21 de ani, din comuna Apahida, în timp ce rula cu o viteză de 102 km/h, pe strada Drumul Sfântul Ioan, într-o zona în care limita admisă este de 50 de Km/h. 

Acestuia i-a fost aplicată o sancţiune contravențională în valoare de 1.305 lei, iar ca măsură complementară, i-a fost suspendat dreptul de a conduce pentru o perioadă de 90 zile. 

De asemenea, pentru abateri ale Legii 55/2020, au fost aplicate 49 de sancţiuni contravenţioanle, toate fiind aplicate datorită nerespectării prevederilor privind portul măștii de protecție.

 

Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor locali din cadrul Primăriei municipiului Cluj-Napoca.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh