25
Joi, Apr
3 New Articles

Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Thumbnail image

Până când Grădina Zoologică va fi finalizată, infrastructura pentru transportul auto al turiștilor spre acest obiectiv a fost deja terminată. Este vorba de drumul de la crucea din vârful dealului spre ștrand, dar și câteva străzi din apropiere care au fost asfaltate în cadrul proiectului cu finanțare europeană derulat în colaborare cu o altă stațiune, Sângeorz Băi. Dealtfel întreaga zonă se află într-o continuă schimbare, am putea chiar s-o numim modernizare. Pentru că acolo a fost edificată o nouă și frumoasă biserică ortodoxă la a cărui sfințire a participat însuși Patriarhul bisericii Ortodoxe Române, Prea Fericitul Daniel, a fost introdusă canalizarea și o rețea nouă de alimentare cu apă, iar apoi întreaga zonă a fost asfaltată. Fie că

vorbim despre drumul spre noua intrare în Salina Turda ori despre cel care duce la ștrandul din Băile Sărate, la Grădina Zoologică sau la celelalte lacuri sărate sau dulci foarte frecventate de turdeni și nu numai.

Thumbnail imageChiar dacă sunt, cu siguranță, insuficiente în perioada sezonului estival, parcările din apropierea ștrandului, vechiul Lac Roman, au fost finalizate. Ele, ca și șoseaua până acolo, au fost amenajate în cadrul unui proiect de peste două milioane de euro și, la prima vedere, par a avea o calitate superioară alor lucrări de acest gen din oraș. O calitate care rezidă inclusiv din folosirea pietrei cubice, din granit, material care vara nu se încălzește, contrastând astfel cu asfaltul care se încinge rapid, iar dacă este făcut din materie primă de calitate inferioară, se mai și topește.
Parcările din fața Grădinii Zoologice par însă, un eșec. Aceasta pentru că locurile de parcare sunt foarte puține, iar proiectanții par să nu se fi gândit la situația în care autocare mari, ca dimensiune, dar și numeroase, vor aduce turiști și copii de pretutindeni, simultan. Atunci va apărea blocajul cu care se confruntă și cei de la Salina Turda, ale cărei parcări sunt departe de a fi suficiente într-o zi de vârf.
Drumul despre care vorbeam, de la Grădina Zoologică până la crucea din vârful dealului este de o calitate ireproșabilă, care ne face să ne dorim ca drumurile noastre toate să fie refăcute la o calitate ca aceea.
Thumbnail imageÎncet, încet, întreaga zonă a Băilor Sărate Turda își schimbă fața. Mai sunt multe, însă, de făcut, zona de la stația de epurare, până la lacul Tarzan, cam unde a fost campingul, care este dezastru. Într-un final, conform strategiei administrație locale infrastructura de transport dinspre centrul orașului spre obiectivele turistice.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh