26
Vi, Apr
2 New Articles

Salina Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Thumbnail image

La inițiativa liderului grupului de consilieri locali USL, Cristian Matei, aleșii locali au aprobat proiectul de hotărâre privind vizitarea Salinei Durgău Turda, în regim de gratuitate, în scop de agrement, o zi în fiecare lună calendaristică a anului. Textul hotărârii precizează că ”se aprobă vizitarea Salinei Turda în regim de gratuitate, în scop de agrement, pentru cetățenii cu domiciliul stabil în municipiul Turda, în a doua zi de miercuri din fiecare lună

La propunerea consilierului PD-L, Sorin Bichiș, propunere preluată de viceprimarul Lucian Nemeș și impusă cu ajutorul majorității din care face parte, a fost adăugat un amendament care prevede ca gratuitatea să se aplice şi cu ocazia manifestărilor prilejuite de Zilele Turzii dar şi cu ocazia sărbătoririi inaugurării obiectivului turistic numărul unu al zonei.

Propunerile au fost făcute după ce, în prealabil, directorul general al societății care administrează Salina Durgău Turda, Ovidiu Mera, a formulat o ”analiză privind oportunitatea vizitării în regim de gratuitate a obiectivului turistic Salina Turda”, document solicitat de Cristian Matei și Lucian Nemeș. În document se arată că ”funcționarea salinei în regim de acces gratuit, 12 zile pe an, ar însemna o diminuare a profitului cu 6,372 %, Thumbnail imagefapt care ar afecta semnificativ stabilitatea economică a societății, în condițiile în care este în derulare un program de investiții susținut financiar din credite bancare”. În plus, mai susține directorul Salinei, nicio altă unitate turistică balneară din țară  sau străinătate nu utilizează astfel de practici. Ba mai mult, Ovidiu Mera susține că ”vizitarea Salinei Turda în regim gratuit o zi pe lună nu este recomandată și nici posibilă”.

Cu toate acestea, și punând la îndoială procentul de diminuare al profitului avansat de Mera, consilierul PSD Cristian Matei a insistat ca proiectul său să fie aprobat, lucru care s-a și întâmplat.

Mai trebuie spus că, în conformitate cu hotărârea luată de consilierii locali, pentru a beneficia de gratuitate, intrarea în salină se va face numai pe baza buletinului de identitate sau a cărții de identitate.

Pin It