28
Joi, Mar
20 New Articles

Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Comitetul Local pentru Situații de Urgență s-a reunit în această dimineață la Primăria Municipiului Turda pentru a stabili toate măsurile care se impun în vederea pregătirilor pentru sezonul de iarnă.

Curățarea drumurilor din municipiu, în cazul căderilor de zăpadă sau formării de polei, se va efectua, conform unui program, de către - Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (pe DN 15 sens giratoriu – ieșire Turda spre Câmpia Turzii pe o lungime de 2,5 km) și de către SC Domeniul Public SA (pe străzile municipiului Turda, în funcție de priorități).

Primarul municipiului Turda, Cristian Octavian Matei, a solicitat reprezentanților SC Domeniul Public SA să facă toate demersurile necesare în cazul în care se impune suplimentarea utilajelor de deszăpezire, prin subcontractarea unor firme.

Asociațiile de locatari și societățile comerciale au obligația de a participa la curățarea permanentă a zăpezii și a poleiului de pe trotuare, pentru asigurarea desfășurării normale a circulației pietonale.

În cazul producerii unor fenomene meteorologice periculoase cum ar fi scăderea temperaturilor și căderi abundente de zăpadă, însoțite de intensificări ale vântului, la nivelul municipiului Turda au fost instituite mai multe spații de relocare, cazare și hrănire a persoanelor fără adăpost sau surprinse în trafic de fenomene meteorologice periculoase. În cazul persoanelor fără adăpost au fost stabilite două spații pentru cazarea și hrănirea acestora: Centrul de urgență pentru persoane fără adăpost, str. Avram Iancu nr.12 și Spitalul Municipal Turda. În cazul persoanelor surprinse în trafic sau afectate de fenomene meteorologice periculoase, au fost stabilite patru spații pentru relocarea, cazarea și hrănirea acestora: Colegiul Tehnic „Dr. I. Rațiu”, Colegiul Tehnic - str. Basarabiei nr. 48, Liceul Teoretic „Liviu Rebreanu” și Colegiul „Emil Negruțiu”.

În situații de urgență, începând cu data de 15 noiembrie, toți cetățenii vor putea apela numărul de telefon 0728287513 al S.C. Domeniul Public S.A., la care va exista permanență.

De asemenea, primarul municipiului Turda, Cristian Octavian Matei a cerut suplimentarea cu două paturi la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Municipal pe perioada sezonului rece.

 

 

 

Biroul de Presă,

 

Primăria Municipiului Turda

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh