29
Vi, Mar
19 New Articles

Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Astăzi, 31.10.2016, începând cu ora 1000, la Curtea de Apel Cluj a avut loc o întâlnire între reprezentanţii Ministerului Justiţiei, magistraţii de la instanţele din circumscripţia Curţii de Apel Cluj şi avocaţii din cadrul Baroului Cluj.

 

Au participat din partea Ministerului Justiţiei doamna Anca Gheorghiu, judecător detaşat la Ministerul Justiţiei, Direcţia Afaceri Europene şi Drepturile Omului, Corina Draşoveanu, director de Cabinet, precum şi doamnele consilier Ileana Enache şi Ileana Petre.

 

Cu această ocazie a fost suspus dezbaterii „Proiectul de Lege pentru modificarea și completarea Legii nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, a Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciară și a Legii nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii” fiind luate în discuţie modificările legislative propuse.

 

Preşedintele Curţii de Apel Cluj, doamna judecător Denisa Livia Băldean a subliniat la începutul dezbaterilor necesitatea ameliorării acestor legi prin discutarea modificărilor propuse cu magistraţii, dar şi importanţa propunerilor venite din partea acestora.

 

Doamna Corina Draşoveanu a menţionat că scopul acestor întâlniri regionale cu magistraţii este acela de a vedea ce anume trebuie corectat în conţinutul şi forma modificărilor propuse înainte de depunerea lor spre dezbatere şi votare în Parlamentul României, cu precizarea că proiectul va fi depus în mandatul actualului Parlament.

 

Magistraţii instanţelor din circumscripţia Curţii de Apel Cluj au avut mai multe intervenţii în care au ridicat obiecţiuni şi au formulat propuneri cu privire la diferite aspecte luate în dezbatere şi anume: modul de soluţionare a cauzelor privind incompatibilităţile şi conflictul de interese constatate de ANI cu privire la magistraţi; necorelarea terminologică din cuprinsul unor legi, respectiv termenul de „comercial” care nu mai există în limbajul juridic curent; statutul auditorilor de justiţie; clarificarea statului judecătorilor stagiari; detalierea aspectelor referitoare la participarea magistraţilor asistenţi la şedinţele de judecată, fiind propus termenul de „asistă” în loc de „participă”; problema testării psihologice a magistraţilor şi necesitatea adaptării testelor la caracteristicile profesiei de magistrat şi la realitatea socială din România; revenirea în magistratură; criteriile de promovare în magistratură, precum şi alte aspecte.

 

Acţiunea se înscrie în cadrul întâlnirilor regionale organizate de Ministerul Justiţiei la sediile Curţilor de Apel, având ca scop dezbaterea publică a proiectului de lege menţionat.

 

Proiectul se regăseşte integral pe site-ul Ministerului Justiţiei ,www.just.ro şi poate fi consultat accesând următorul link: http://www.just.ro/proiectul-de-lege-pentru-modificarea-si-completarea-legii-nr-nr-3032004-privind-statutul-judecatorilor-si-procurorilor-a-legii-nr-3042004-privind-organizarea-judiciara-si-a-legii-nr-3172004-pr/

 

 

Purtător de cuvânt

Judecător Gheorghe Valentin Chitidean

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh