19
Vi, Apr
20 New Articles

Mass MEDIA
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Jurnalistul Horea Hudrea, deținător al Info Arieș, și-a modificat unul din ultimele articole în urma dezvăluirilor făcute de noi în articolul:Atac la Primăria Turda, că doar vine campania!”.articol hudrea horea

Grăbit să lovească în imaginea primarului Cristian Matei, așa cum face de când acesta a acces în scaunul de edil șef, în 2016, Horea s-a încurcat în calcule. De fapt, nu e prima oară când prezintă cifre sau informații eronate, ori face calcule sau supoziții care se dovedesc greșite. Cu toate acestea, el știe că, pentru mulți cititori, care parcurg superficial cele scrise de el, iar uneori doar titlul, ținta sa a fost atinsă.

Însă noi scriem pentru cititori care sunt inteligenți și fără pasiuni politice, pentru că pe aceia nu îi poți deturna din credințele lor personale, acestea fiind pur subiective sau legate de interes personale.

Ce scriam noi în articolul pomenit mai sus?

„Horea Hudrea, așa cum a găsit pe SICAP anunțul de achiziție, putea să găsească și niște prețuri, așa cum  publicăm noi, alăturat. Dar el ce a făcut?  A găsit un anunț despre modernizarea liniei de cale ferată Curtici-Arad și a făcut un talmeș-balmeș, menit să nu fie înțeles de cititori. Cei care îl cunoaștem știm că este slab la matematică, dar ce a scris el depășește orice închipuire: „CFR a plătit pentru modernizarea liniilor sume de trei ori mai mici. Pentru moderniarea liniei Curtici-Arad contractul semnat a fost de 5,8 milioane euro/km, rezulând un cost de 5800 euro/m, adică circa 29.000 de lei. Acest preț plătit de CFR a fost pentru linii feroviare în afara localităților, adică în zone mai dificile și pentru distanțe mai mari. Municipiul Turda plătește sume de trei ori mai mari   pentru o trecere de cale ferată de nivel de 60 de m în mijlocul orașului”, a stabilit colegul Hudrea cu de la sine putere și dup cunoștințele sale de aritmetică.

Adică prețul de 7.503 lei/metru liniar stabilit de Primăria Turda, este de trei ori mai mare decât cel de 29.000 lei/metru liniar, de pe Arad-Curtici!”

Ei bine, acest paragraf a dispărut din articolul lui Horea Hudrea, așa cum se poate vedea în imaginea alăturată. În prima imagine este articolul său inițial, iar în cea de-a doua, articolul modificat, după ce a șters paragraful care îl făcea de rușine! Acum nu știm dacă l-a șters după lecția de aritmetică predată de noi, sau pentru că l-am numit ironic „olimpic” la aritmetică. Cel mai probabil însă, la șters pentru că, de fapt, prin eroarea sa, tocmai a demonstrat că prețul ”enorm” stabilit de acest pseudo-urmaș al lui Traian Lalescu este, de fapt, de patru ori mai mic decât cel practicat de alții, așa cum am punctat în artcolul nostru: „Iată cum articolul cu care se intenționa „pătarea” primarului Matei și e celor din primărie, le-a făcut, de fapt, un serviciu, acestora. Ei lucrând cu un preț de aproape 4 ori mai mic!”

Nu e nici o problemă că Horea Hudrea și-a șters prostiile scrise și calculele complet eronate, nici că nu ne-a mulțumit că i-am deschis ochii. Problema este că, cel mai probabil, aceasta este o practică frecventă a sa. Vă dați seama, supă ce modifici astfel un articol publicat online, poți să ne dai în judecată, să susții că noi am mințit în articolul nostru...

Dar cel mai deranjant este faptul că Horea Hudrea dă lecții de matematică, de management și alea-alea primarului turdean care este analist informatician licențiat (cu licența luată cu nota 10), după ce a absolvit secția de Informatică a Facultății de Matematică din cadrul Universității Babeș-Bolyai. Nu credeți că e cam mult pentru un absolvent al Liceului Agricol?

Vezi aici CV-ul primarului, pentru conformitate: https://drive.google.com/file/d/0B-YG2kC43euRQVNiYnpzM2hnSEE/view

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh