19
Vi, Apr
20 New Articles

Mass MEDIA
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times
Fundația Caritabilă a Familiei Rațiu, Centrul Rațiu pentru Democrație și Rațiu Forum anunță câștigătorul Premiului Ion Rațiu pentru Jurnalism 2021: Victor Ilie, reporter Recorder.crd fundatia familiei ratiu turda
În noiembrie 2020 Victor Ilie a publicat ancheta prin care l-a descoperit și l-a adus în atenția publicului pe „Regele pandemiei”, principalul responsabil cu achiziția pentru stat și cetățeni de echipamente medicale vitale în pandemie, stăpân peste un „regat” dominat de „corupție, sfidare și incompetență”. Potrivit membrilor comisiei de jurizare care au evaluat propunerile de anul acesta, ancheta semnată de Victor Ilie este un exemplu de „jurnalism de clasă”, venit dinspre un proiect independent de presă, un material documentat într-o perioadă în care accesul jurnaliștilor la informații a fost adesea limitat.
Laureatul va participa cu susținerea Fundației Caritabile a Familiei Rațiu la ediția 2021 a Reuters Journalist Fellowship Summer School, o școală de vară destinată jurnaliștilor profesioniști din toată lumea, organizată de Reuters Institute for the Study of Journalism.
„Îl felicit pe Victor Ilie pentru ancheta sa impecabil documentată, prin care a descoperit un (nou) personaj corupt conectat la resursele publice, învestit cu puteri de decizie uriașe într-un moment critic pentru toată lumea și urmărit penal în prezent de procurorii anticorupţie pentru luare de mită și abuz în serviciu. Susținem jurnalismul de investigație în România și ne dă speranță faptul că citim o mulțime de anchete de calitate atunci când evaluăm propunerile de laureați, materiale lucrate atent și profesionist de jurnaliști integri și dedicați, de care societatea are mare nevoie, în special în momente de criză”, precizează Nicolae Ratiu, Președintele Fundației Caritabile a Familiei Rațiu.
Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh