19
Vi, Apr
20 New Articles

Salina Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times


Thumbnail imageAmfiteatrul din Salina Turda a fost locul multimedia unde a fost prezentat un proiect cu finanțare europeană, pus în practică în colaborare cu societatea care administrează cel mai important obiectiv turistic turdean. SC FORUM GROUP SRL, în parteneriat cu SC Turda Salina Durgău SA, Asociaţia Eco Energy şi Agenţia de Consultanţă şi Afaceri Română, au lansat, cu această ocazie proiectul  ‘’Workcall’’, într-o ambianță de mare ținută și beneficiind de o organizare ireproșabilă a evenimentului. Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 ’’Investeşte în oameni’’, contract POSDRU/165/6.2/S/143219.

Așa cum a spus încă de la început și coordonatorul de proiect pe Regiunea Nord-Vest, Oana Matei, obiectivul general al proiectului Thumbnail imageeste facilitarea accesului la ocupare pentru persoanele din grupuri vulnerabile (persoane de etnie rromă, persoane cu dizabilităţi, tineri cu vârsta peste 18 ani care au părăsit sistemul de protecţie al copilului, femei) prin înfiinţarea de centre de incluziune socială, activităţi de coaching, consiliere şi mediere profesională, programe de formare profesională, cercetări, studii şi analize, toate acestea având rolul de a genera efecte pozitive pe termen lung pentru membrii grupului ţintă în acţiunea lor de integrare pe piaţa muncii.

 

La lansarea proiectului ”Workall” din Salina Turda, au răspuns prezent invitației făcute de echipa care se ocupă cu bunul mers al acestui program Daniela Vişoianu, profesor asociat şi lector al Facultăţii de Sociologie din Bucureşti, managerul de proiect, Cristian Matei, preşedintele Consiliului de Administraţie al Salinei Turda, senatorul Alexandru  Cordoş, membru al Comisiei pentru muncă, familie şi protecţie socială din Senatul României, Vasile Tot, director general al Salinei Turda şi Teodor Drogo  vicepreşedintele  filialei turdene a Partidei Romilor Pro Europa.

Daniela Vișoianu a explicat, concret, în ce constă colaborarea cu Salina Turda: ”Acest proiect va ajuta la operaționalizarea Centrului Spa, a bazei de tratament, cu anumite dotări care vor fi susținute din bugetul acestui proiect și cu calificarea workcall-conferinta-1profesională a locuitorilor din zonă, pentru o parte din meseriile aferente acestei baze și a altor baze de tratament pentru că o parte dintre aceste specializări sunt direct legate de industria de turism balnear”, a explicat lectorul Facultății de Sociologie  din București.

Președintele Consiliului de Administrație al SC Turda Salina Durgău SA, Cristian Matei, a vorbit despre dezvoltarea continuă a acestui obiectiv turistic, spunând că ”odată cu implicarea în proiectul ”Workcall”, Salina atinge o nouă latură, aici intervine o nouă valență, prin ceea ce vom rezolva în cadrul acestui proiect. Această colaborare face parte, este o mică parte, din strategia de management modernă și coerentă pe care încerc să o implementez de cinci luni încoace, alături de colegii mei, la acest obiectiv turistic”, a spus celor prezenți președintele CA de la TSD, Cristian Matei, anunțând totodată că, în câteva zile, se va deschide și Centrul Spa, aflat în proprietatea societății care administrează și Salina și bazinul de înot, după ce ultimele retușuri sunt pe cale de finalizare.          .

Thumbnail imageSenatorul de Turda, Alexandru Cordoș, a mulțumit pentru invitația de a participa la eveniment spunând că ”avem posibilitatea de a discuta despre comunitate, despre ocupare și incluziune socială. Acest proiect dă o șansă unor grupuri țintă, grupuri vulnerabile, și vreau să-i mulțumesc Oanei că m-ai invitat aici pentru că, dacă acum cinci ani vorbeam de proiecte, iată că în ultimii ani am reușit să implementăm proiecte la noi acasă. Am reușit să creștem volumul de accesare a fondurilor europene de la  7 % în urmă cu doi ani, la 35 % în 2014, este un lucru extraordinar pentru că aceste proiecte redau speranța Europei în noi dar, totodată, creează locuri de muncă. (…) Acest proiect vine să pună ceva în locul miilor de şomeri din Turda. Aproximativ 500 de persoane vor fi cuprinse în acest proiect, aici la Turda, iar proiectul va avea ca obiectiv final găsirea unui loc de muncă”, a subliniat senatorul Cordoș.
La rândul său, directorul general al SC Turda Salina Durgău SA, Vasile Tot, a expus beneficiile aduse de proiectele europene la dezvoltarea obiectivului turistic explicând că, ”prin proiectul de față lărgim plaja de servicii pe care urmează să le acordăm turiștilor, ne îndreptăm prin acest proiect asupra turismului balnear. Nu trebuie să uităm că ne aflăm într-o zonă binecuvântată de Dumnezeu: avem aerosolii naturali în această salină, avem nămolurile sapropelice la suprafață și apele sărate. Trei elemente de tratament Thumbnail imagebalnear pe care în puține locuri din lume le găsești concentrate într-o suprafața atât de mică. Am fost onorați să participăm la acest proiect și ne-am arătat deschiderea și interesul, considerând că echipa care a început să implementeze acest proiect este una extrem de experimentată, care va duce la bun sfârșit acest proiect”, a spus directorul general Vasile Tot.

Nu în ultimul rând, Teodor Drogo, și-a manifestat bucuria că această comunitate rromă din Turda a fost inclusă în acest proiect. ”Majoritatea rromilor sunt mai puțin pregătiți, însă eu le mulțumesc domnului director, domnului președinte Matei, și eu cred că foarte mulți rromi, mai ales dintre cei mai tineri vor acera la acest proiect, se vor califica și vor putea să-și găsească un loc de muncă mai ușor”, a spus Drogo.

Durata proiectului ‘’Workcall’’ este de 18 luni şi se implementează în perioada aprilie 2014 - octombrie 2015. Proiectul conduce la atingerea unui nivel mai înalt de calificare prin furnizarea de cursuri de calificare pentru 900 de beneficiari în meserii precum tehnician maseur, băieş, nămolar şi brancardier, floricultor, peisagist floricultor, florar decorator, îngrijitor spaţii verzi, îngrijitor animale, operator procesare text şi imagine sau operator vânzări prin telefon. Cursurile de calificare se vor finaliza cu un examen, iar în urma promovării acestuia beneficiarii vor obţine o diplomă de calificare profesională care poartă antetul Ministerului Muncii și Ministerului Educației fiind recunoscută la nivelul Uniunii Europene, şi o subvenţie în cuantum de 500 lei.
Valoarea totala eligibila a proiectului este de: 8.924.160,81 lei.
Scopul evenimentului de la Salina Turda a fost acela de a informa părţile interesate privind activităţile ce urmează să se implementeze în regiunile Nord-Vest ,Bucureşti-Ilfov, Sud-Muntenia, cât şi despre beneficiile  de care se vor bucura persoanele din grupul ţintă, cum ar fi: participare gratuită la cursurile organizate, competenţe crescute şi îmbunătăţirea nivelului de calificare / obţinerea unei calificări care permite o mai mare flexibilitate pe piaţa muncii, mediere pe piaţa muncii cu scopul obţinerii unui loc de muncă, impact pozitiv emoţional prin creşterea încrederii în sine şi speranţa unei vieţi mai bune.
La conferinţa de lansare, alături de reprezentanţi ai autorităţilor centrale şi locale, DGASPC, AJOFM, reprezentanţi ai instituţiilor de sănătate, formatori şi reprezentanţi ai mass media, s-au luat în discuţie dificultăţile întâlnite de grupurile vulnerabile pe piaţa muncii şi se vor prezenta informaţii despre activităţile şi rezultatele estimate ale proiectului.

Coordonatorul proiectului pentru Ragiunea de Nord-Vest, Oana Matei a expus amploarea și diversitatea pachetelor de specializare conținute de proiectul ce urmează a fi implementat, pachete pe care a afirmat că vor fi date publicității în cursul săptămânii viitoare: „Unele pachete cer minim patru clase, altele doar scrisul şi cititul şi evaluarea aptitudinilor. Pentru unele meserii, precum cea de îngrijitor spaţii verzi, sunt cerinţe minime. Proiectul a fost gândit pentru  grupa de vârstă  18-65 de ani, s-au avut în vedere mai ales persoane tinere, cu vârsta peste 18 ani, dar oricine până la 65 de ani poate beneficia de recalificare şi consiliere, cu condiţia să  facă parte din grupuri vulnerabile” a subliniat  Oana Matei, cea care a organizat, alături de echipa sa, prezentarea proiectului care a avut loc în Salina Turda.

Amfiteatrul din Salina Turda a fost locul multimedia unde a fost prezentat un proiect cu finanțare europeană, pus în practică în colaborare cu societatea care administrează cel mai important obiectiv turistic turdean. SC FORUM GROUP SRL, în parteneriat cu SC Turda Salina Durgău SA, Asociaţia Eco Energy şi Agenţia de Consultanţă şi Afaceri Română, au lansat, cu această ocazie proiectul  ‘’Workcall’’, într-o ambianță de mare ținută și beneficiind de o organizare ireproșabilă a evenimentului. Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 ’’Investeşte în oameni’’, contract POSDRU/165/6.2/S/143219.
Așa cum a spus încă de la început și coordonatorul de proiect pe Regiunea Nord-Vest, Oana Matei, obiectivul general al proiectului este facilitarea accesului la ocupare pentru persoanele din grupuri vulnerabile (persoane de etnie rromă, persoane cu dizabilităţi, tineri cu vârsta peste 18 ani care au părăsit sistemul de protecţie al copilului, femei) prin înfiinţarea de centre de incluziune socială, activităţi de coaching, consiliere şi mediere profesională, programe de formare profesională, cercetări, studii şi analize, toate acestea având rolul de a genera efecte pozitive pe termen lung pentru membrii grupului ţintă în acţiunea lor de integrare pe piaţa muncii. La lansarea proiectului ”Workall” din Salina Turda, au răspuns prezent invitației făcute de echipa care se ocupă cu bunul mers al acestui program Daniela Vişoianu, profesor asociat şi lector al Facultăţii de Sociologie din Bucureşti, managerul de proiect, Cristian Matei, preşedintele Consiliului de Administraţie al Salinei Turda, senatorul Alexandru  Cordoş, membru al Comisiei pentru muncă, familie şi protecţie socială din Senatul României, Vasile Tot, director general al Salinei Turda şi Teodor Drogo  vicepreşedintele  filialei turdene a Partidei Romilor Pro Europa. Daniela Vișoianu a explicat, concret, în ce constă colaborarea cu Salina Turda: ”Acest proiect va ajuta la operaționalizarea Centrului Spa, a bazei de tratament, cu anumite dotări care vor fi susținute din bugetul acestui proiect și cu calificarea profesională a locuitorilor din zonă, pentru o parte din meseriile aferente acestei baze și a altor baze de tratament pentru că o parte dintre aceste specializări sunt direct legate de industria de turism balnear”, a explicat lectorul Facultății de Sociologie din București. Președintele Consiliului de Administrație al SC Turda Salina Durgău SA, Cristian Matei, a vorbit despre dezvoltarea continuă a acestui obiectiv turistic, spunând că ”odată cu implicarea în proiectul ”Workcall”, Salina atinge o nouă latură, aici intervine o nouă valență, prin ceea ce vom rezolva în cadrul acestui proiect. Această colaborare face parte, este o mică parte, din strategia de management modernă și coerentă pe care încerc să o implementez de cinci luni încoace, alături de colegii mei, la acest obiectiv turistic”, a spus celor prezenți președintele CA de la TSD, Cristian Matei, anunțând totodată că, în câteva zile, se va deschide și Centrul Spa, aflat în proprietatea societății care administrează și Salina și bazinul de înot, după ce ultimele retușuri sunt pe cale de finalizare. Senatorul de Turda, Alexandru Cordoș, a mulțumit pentru invitația de a participa la eveniment spunând că ”avem posibilitatea de a discuta despre comunitate, despre ocupare și incluziune socială. Acest proiect dă o șansă unor grupuri țintă, grupuri vulnerabile, și vreau să-i mulțumesc Oanei că m-ai invitat aici pentru că, dacă acum cinci ani vorbeam de proiecte, iată că în ultimii ani am reușit să implementăm proiecte la noi acasă. Am reușit să creștem volumul de accesare a fondurilor europene de la 7 % în urmă cu doi ani, la 35 % în 2014, este un lucru extraordinar pentru că aceste proiecte redau speranța Europei în noi dar, totodată, creează locuri de muncă. (…) Acest proiect vine să pună ceva în locul miilor de şomeri din Turda. Aproximativ 500 de persoane vor fi cuprinse în acest proiect, aici la Turda, iar proiectul va avea ca obiectiv final găsirea unui loc de muncă”, a subliniat senatorul Cordoș.
La rândul său, directorul general al SC Turda Salina Durgău SA, Vasile Tot, a expus beneficiile aduse de proiectele europene la dezvoltarea obiectivului turistic explicând că, ”prin proiectul de față lărgim plaja de servicii pe care urmează să le acordăm turiștilor, ne îndreptăm prin acest proiect asupra turismului balnear. Nu trebuie să uităm că ne aflăm într-o zonă binecuvântată de Dumnezeu: avem aerosolii naturali în această salină, avem nămolurile sapropelice la suprafață și apele sărate. Trei elemente de tratament balnear pe care în puține locuri din lume le găsești concentrate într-o suprafața atât de mică. Am fost onorați să participăm la acest proiect și ne-am arătat deschiderea și interesul, considerând că echipa care a început să implementeze acest proiect este una extrem de experimentată, care va duce la bun sfârșit acest proiect”, a spus directorul general Vasile Tot. Nu în ultimul rând, Teodor Drogo, și-a manifestat bucuria că această comunitate rromă din Turda a fost inclusă în acest proiect. ”Majoritatea rromilor sunt mai puțin pregătiți, însă eu le mulțumesc domnului director, domnului președinte Matei, și eu cred că foarte mulți rromi, mai ales dintre cei mai tineri vor acera la acest proiect, se vor califica și vor putea să-și găsească un loc de muncă mai ușor”, a spus Drogo. Durata proiectului ‘’Workcall’’ este de 18 luni şi se implementează în perioada aprilie 2014 - octombrie 2015. Proiectul conduce la atingerea unui nivel mai înalt de calificare prin furnizarea de cursuri de calificare pentru 900 de beneficiari în meserii precum tehnician maseur, băieş, nămolar şi brancardier, floricultor, peisagist floricultor, florar decorator, îngrijitor spaţii verzi, îngrijitor animale, operator procesare text şi imagine sau operator vânzări prin telefon. Cursurile de calificare se vor finaliza cu un examen, iar în urma promovării acestuia beneficiarii vor obţine o diplomă de calificare profesională care poartă antetul Ministerului Muncii și Ministerului Educației fiind recunoscută la nivelul Uniunii Europene, şi o subvenţie în cuantum de 500 lei.
Valoarea totala eligibila a proiectului este de: 8.924.160,81 lei.
Scopul evenimentului de la Salina Turda a fost acela de a informa părţile interesate privind activităţile ce urmează să se implementeze în regiunile Nord-Vest ,Bucureşti-Ilfov, Sud-Muntenia, cât şi despre beneficiile  de care se vor bucura persoanele din grupul ţintă, cum ar fi: participare gratuită la cursurile organizate, competenţe crescute şi îmbunătăţirea nivelului de calificare / obţinerea unei calificări care permite o mai mare flexibilitate pe piaţa muncii, mediere pe piaţa muncii cu scopul obţinerii unui loc de muncă, impact pozitiv emoţional prin creşterea încrederii în sine şi speranţa unei vieţi mai bune.
La conferinţa de lansare, alături de reprezentanţi ai autorităţilor centrale şi locale, DGASPC, AJOFM, reprezentanţi ai instituţiilor de sănătate, formatori şi reprezentanţi ai mass media, s-au luat în discuţie dificultăţile întâlnite de grupurile vulnerabile pe piaţa muncii şi se vor prezenta informaţii despre activităţile şi rezultatele estimate ale proiectului.

 

Coordonatorul proiectului pentru Ragiunea de Nord-Vest, Oana Matei a expus amploarea și diversitatea pachetelor de specializare conținute de proiectul ce urmează a fi implementat, pachete pe care a afirmat că vor fi date publicității în cursul săptămânii viitoare: „Unele pachete cer minim patru clase, altele doar scrisul şi cititul şi evaluarea aptitudinilor. Pentru unele meserii, precum cea de îngrijitor spaţii verzi, sunt cerinţe minime. Proiectul a fost gândit pentru  grupa de vârstă  18-65 de ani, s-au avut în vedere mai ales persoane tinere, cu vârsta peste 18 ani, dar oricine până la 65 de ani poate beneficia de recalificare şi consiliere, cu condiţia să  facă parte din grupuri vulnerabile” a subliniat  Oana Matei, cea care a organizat, alături de echipa sa, prezentarea proiectului care a avut loc în Salina Turda.

Pin It