28
Joi, Mar
20 New Articles

Administrație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Consiliul Judetean Cluj aduce la cunoștința locuitorilor din zonă, a turiștilor, precum și a tuturor participanților la trafic faptul că pe drumul judeţean DJ 107R Muntele Băişorii (staţiunea Băişoara) – Muntele Mare (pârtia de schi Buscat) au început lucrările de asfaltare.

,,Este o investiție cu adevărat strategică având în vedere că în perioada de iarnă acest drum este extrem de solicitat de turiști. Or, tocmai pentru că la munte sezonul rece și temperaturile scăzute vin mai repede decât în restul județului, am dispus intensificarea ritmului lucrărilor astfel încât să profităm la maxim de vremea foarte bună din această perioadă” a declarat Președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe.

În această etapă, a fost deja așternut primul strat de asfalt pe un sector de drum în lungime de aproximativ un kilometru, urmând ca în zilele următoare să se toarne şi cel de-al doilea strat, cel de uzură. În paralel, lucrările de modernizare şi reabilitare continuă cu realizarea de ziduri de sprijin.

Până la finalizarea completă a proiectului, lucrările vor continua cu așternerea stratului de balast pe restul sectoarelor de drum, așternerea stratului de piatră spartă, realizarea de ziduri de sprijin, şanţuri betonate şi şanţuri de pământ, covor asfaltic în două straturi și semnalizare rutieră pe întregul sector de drum vizat, în lungime totală de 11,3 kilometri, mai exact de la kilometrul 47+350 până la kilometrul 58+650.

Reamintim în acest context faptul că lucrările la acest proiect de mare complexitate au demarat anul trecut și au constat în montarea a nouă podețe, profilarea și lărgirea platformei de drum, precum și realizarea de fundații adâncite pe mai multe sectoare de drum. În continuarea acestor lucrări, în acest an a fost executată așternerea de strat de balast pe mai multe tronsoane ale unui sector de drum în lungime de 3,5 kilometri. În ceea ce privește complexitatea lucrărilor, aceasta este determinată atât de aspectele specifice reliefului muntos, cât și de condițiile meteorologice imprevizibile specifice zonei.

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh