28
Joi, Mar
19 New Articles

Administrație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 Președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe, a inițiat în vederea adoptării în cadrul ședinței ordinare a deliberativului clujean din data de 19 februarie a.c., un proiect de hotărâre care vizează introducerea unor restricții de circulație pe două sectoare de drumuri județene în lungime totală de 35,5 kilometri: DJ 107R Făget-Sălicea-Ciurila-DJ 107L (între km 8+300 și km 21+350) și DJ 108C Gârbău-Leghia/DN1 (între km 5+600 și km 28+050).

„Am considerat a fi mai mult decât necesar să protejăm starea acestor drumuri pe care le-am reabilitat anul trecut și pe care clujenii ar trebui să le poată folosi în bune condiții cât mai mult timp. Totodată, vor fi astfel protejați toți participanții la trafic de pe cele două drumuri județene și  locuitorii din zonă”, a declarat președintele Consiliului Județean, domnul Alin Tișe.   

            Necesitatea impunerii de restricții pe aceste sectoare de drum județean a fost determinată de numeroasele sesizări transmise Consiliului Județean de către primăriile comunelor Aghireșu, Gârbău și Ciurila, prin care au fost reclamate încălcări repetate ale normelor de transport pe drumurile județene, respectiv circulația cu viteză ridicată a autobasculantelor de mare capacitate, supraîncărcate. Aceste aspecte au fost confirmate de controalele în teren efectuate de specialiștii Direcției de Administrare a Domeniului Public și Privat din cadrul Consiliul Județean, echipa de control propunând, în acest context, adoptarea urgentă a unor restricții de circulație, atât în ceea ce privește tonajul, cât și viteza de deplasare.

În acest sens, potrivit proiectului supus spre aprobare, dar și în virtutea legislației în vigoare care conferă Consiliului Județean posibilitatea de a institui restricții de circulație pe unele sectoare de drumuri județene, se propune o restricție de tonaj pentru autovehiculele cu masa totală maxim autorizată mai mare de 20 tone în interiorul localităților Gârbău, Aghireșu-Fabrici, Aghireșu, Leghia, Făget, Sălicea şi Ciurila. În plus, în ceea ce privește localitățile situate de-a lungul drumului județean DJ 107R Făget-Sălicea-Ciurila-DJ 107L, s-a propus și instituirea unei limite de viteză de 30 de km/h pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată între 3,5 și 20 de tone.  

            Măsura restrictivă referitoare la tonajul autovehiculelor nu va fi aplicată însă transporturilor de persoane, de animale vii și produse perisabile de origine animală și vegetală, vehiculelor care participă la intervenții în caz de forță majoră, transporturilor funerare, poștale, de echipamente de prim ajutor. Totodată, ea nu va viza transporturile pentru distribuirea de carburanți, transporturilor de mărfuri sub temperatură controlată, transporturilor pentru tractări de vehicule avariate, celor pentru distribuirea de apă și hrană în zonele calamitate, transporturilor cu vehicule specializate destinate prin construcție salubrizării, transporturilor de apă îmbuteliată, de produse provenite din exploatări agricole, transporturi de materiale de construcții aferente construcției unor obiective civile, industriale de interes public sau privat destinate persoanelor fizice, juridice şi entităților publice, precum și transporturilor militare implicate în exerciții multinaționale.

Menționăm totodată faptul că, pe perioada instituirii restricțiilor de circulație, respectiv până în data de 31 decembrie 2018, autovehiculele cu masa maximă autorizată ce depăşeste 20 de tone pot folosi rutele ocolitoare DN1 – DN1J și DN 1 – DJ 107L – DJ 107M.

 

 

 

Consiliul Judeţean Cluj

Serviciul Relaţii Publice

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh