25
Joi, Apr
3 New Articles

Administrație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

În anul 2017, Direcția Generală Anticorupție, prin Serviciul Județean Anticorupție Cluj, a participat activ în cadrul eforturilor întreprinse de societatea românească și implicit de M.A.I. pentru prevenirea și combaterea corupției, urmărind în mod prioritar consolidarea mediului de integritate la nivelul ministerului, îmbunătățirea relațiilor de cooperare cu celelalte instituții ale statului angrenate în acest demers și, deopotrivă, cu reprezentanții organizațiilor neguvernamentale.

Activitatea preventivă a fost orientată către realizarea obiectivelor și măsurilor prevăzute în Strategia Națională Anticorupție 2016 – 2020, în contextul în care acest document își propune „abordarea trihotomică de intervenţie strategică în domeniul anticorupţie – prevenire, educaţie, combatere”. (...)

În domeniul Relaţiilor cu publicul şi Relaţiilor publice, în anul 2017, activităţile din acest domeniu au deţinut o pondere importantă în arealul de activităţi desfăşurate, având la bază principiul deplinei transparenţe şi deschidere către opinia publică promovat de către D.G.A..

Astfel, au fost consiliate 7 persoane, iar 6 cetăţeni au fost primiţi în audienţă din care 3 au depus denunțuri sau plângeri penale.

Toate cele 34 petiţii primite au fost soluţionate, 11 prin clasare, 20 prin înaintare la unităţile de parchet competente şi 3 prin înaintare altor instituții, fiind soluționat și 1 apel primit la linia telefonică TELVERDE.

În baza delegărilor dispuse de procurorii de caz, ofițerii de poliţie judiciară din cadrul S.J.A. Cluj au efectuat acte procedurale şi au participat la instrumentarea unor dosare sub directa coordonare a procurorilor de caz din Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Cluj, D.I.I.C.O.T și Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj.

Astfel, în anul 2017 s-au efectuat cercetări în 67 de dosare penale, din care 34 au constituit sesizări proprii iar  33 au fost primite de la diferite structuri de parchet.

Pentru derularea corespunzătoare a cercetărilor, unităţile de parchet competente au dispus efectuarea de activităţi într-un număr de 72 ordonanţe de delegare, din care 9 delegări de la D.N.A., 1 delegare de la D.I.I.C.O.T. şi 62 delegări de la alte unităţi de parchet.

 

Din totalul lucrărilor şi dosarelor soluţionate şi înaintate unităţilor competente de parchet, în    7 dosare penale s-au întocmit 4 rechizitorii și 3 acorduri de recunoaștere a vinovăției.

 

Cu ocazia activităților procedurale derulate, au fost efectuate cercetări cu privire la 82 suspecți (9 personal M.A.I., 1 cu funcție de conducere și 8 cu funcţie de execuţie) şi 43 inculpați  (4 personal M.A.I., 1 cu funcție de conducere și 3 cu funcţie de execuţie).

 Ca priorităţi de acţiune pe termen scurt şi mediu, Direcția Generală Anticorupție și-a propus:

  • Implementarea obiectivelor Strategiei Naționale Anticorupție 2016 – 2020 la nivelul Ministerului Afacerilor Interne;
  • Îmbunătățirea capacității operaționale de investigare și combatere a corupției la nivelul M.A.I.;
  • Identificarea celor mai bune soluţii pe linia managementului organizatoric și instituțional.

 

SERVICIUL JUDEŢEAN ANTICORUPŢIE CLUJ

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh