29
Vi, Mar
17 New Articles

Administrație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Consiliul Judeţean Cluj reaminteşte entităţilor non-profit - organizaţii, asociaţii şi fundaţii neguvernamentale fără scop lucrativ, precum şi entităţilor publice care implementează programe şi proiecte din sfera tineretului şi activităţilor socio-educaţionale, a sportului, culturii şi cultelor religioase recunoscute în România, dar şi din sfera Centenarului Marii Uniri, că doar până vineri, 16 martie 2018, ora 13.30, au posibilitatea să depună la sediul forului administrativ judeţean cereri în vederea obţinerii finanţărilor nerambursabile din fonduri publice judeţene.

                ,,Având în vedere faptul că au mai rămas doar trei zile până la expirarea termenului de depunere a solicitărilor de finanțare nerambursabilă, îndemn toate entitățile interesate să profite de această oportunitate prin care inițiativele lor pot fi materializate, aducând beneficii întregii comunități.”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe.

                Potrivit reglementărilor în vigoare, solicitările depuse după expirarea termenului prestabilit precum şi documentele completate parţial nu vor fi luate în considerare. Ulterior încheierii termenului pentru înregistrarea cererilor de finanţare va avea loc procesul de selecţie şi evaluare a  proiectelor depuse.

                După finalizarea evaluării proiectelor, pe site-ul oficial al forului administrativ județean va fi afișată lista tuturor entităţilor ale căror proiecte îndeplinesc condiţiile cerute pentru acordarea de finanţare din fonduri publice judeţene şi suma propusă a fi alocată fiecărei organizaţii în parte, cu propunerea de aprobare prin hotărâre în cadrul unei şedinţe a deliberativului judeţean. Totodată, aceste structuri non-profit vor fi înştiinţate atât în scris, cât şi în format electronic privind aprobarea finanţării programului propus, valoarea finanţării, precum şi în ce priveşte alte aspecte legate de implementarea în condiţii corespunzătoare a proiectului.

                Pentru entităţile ale căror iniţiative urmează să primească finanţare, Consiliul Judeţean Cluj va deconta cheltuielile în termen de 30 de zile de la data finalizării proiectelor.

Referitor la sumele alocate pentru susținerea inițiativelor care se încadrează în domeniile anterior menționate, reamintim faptul că pentru programele și proiectele din sfera tineretului și a activităților socio-educaționale a fost alocată suma de 500.000 de lei, pentru susținerea structurilor sportive suma disponibilă este de 1.200.000 de lei, iar pentru programele, proiectele și acțiunile organizate în domeniul cultural s-au alocat 500.000 de lei. Totodată, unităților de cult aparținând cultelor religioase recunoscute legal le-a fost repartizată suma de 2.000.000 de lei, iar pentru a marca în mod corespunzător Centenarul Marii Uniri și pentru a facilita organizarea de acțiuni și activități specifice acestui domeniu s-au pus la dispoziție 300.000 de lei.

De asemenea, menționăm că toate informaţiile privind entităţile eligibile, formularele-tip care trebuie completate, documentele ce trebuie anexate în sprijinul cererilor de finanţare, precum şi alte reguli instituite prin regulamentele specifice pot fi consultate de entităţile interesate prin accesarea paginii web a Consiliului Judeţean Cluj, secţiunea Formulare -  http://www.cjcluj.ro/formulare/.   

 

 

 

 

Consiliul Judeţean Cluj

Serviciul Relaţii Publice

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh