28
Joi, Mar
20 New Articles

Administrație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Consiliul Judeţean Cluj informează participanţii la trafic în legătură cu faptul că, în cursul dimineţii zilei de marţi, 20 martie a.c., pe raza judeţului Cluj nu există drumuri judeţene blocate sau închise traficului rutier, circulaţia desfășurându-se, pe majoritatea sectoarelor de drum, în condiţii specifice de iarnă.

În acest context, se recomandă participanților la trafic să adapteze modul de conducere și viteza de circulație la condiţiile de drum precum și dotarea autovehiculelor, în mod obligatoriu, cu cauciucuri de iarnă.

Din cauza precipitaţiilor sub formă ninsoare căzute în ultimele 12 de ore, dar şi a temperaturilor negative, mai multe drumuri judeţene au fost afectate de stratul de zăpadă depus şi, sau, de polei.

Pentru asigurarea unor condiţii optime de circulaţie, în cursul zilei de luni, 19 martie a.c, s-a intervenit ori s-au efectuat revizii pe 33 de drumuri sau sectoare de drumuri judeţene situate pe raza Loturilor 1 şi 3 - zona Huedin – Gilău şi, respectiv, zona Gherla – Dej. Intervenția a fost realizată cu ajutorul a 15 utilaje şi a fost folosită o cantitate de 63 de tone de material antiderapant, inclusiv sare. Tot pe raza Loturilor 1 şi 3, la această oră, se acţionează, inclusiv prin revizii, pe 37 de drumuri judeţene, cu 28 de utilaje.

De asemenea, pe drumurile judeţene situate pe raza Lotului 2 - zona Turda, în cursul zilei de ieri s-a intervenit, inclusiv prin revizii, pe un drum judeţean, cu 2 utilaje, fiind  folosită o cantitate de 15 tone de material antiderapant, inclusiv sare. La această oră, pe raza Lotului 2 se acţionează, inclusiv prin revizii, pe 13 drumuri judeţene, cu 10 utilaje.

În continuare, se acţionează cu utilaje cu lamă pentru curăţarea zăpezii de pe carosabil şi cu materiale antiderapante pentru combaterea poleiului. De asemenea, se efectuează revizii pe mai multe drumuri judeţene pentru verificarea stării părţii carosabile, urmând să se acţioneze în caz de necesitate.

Consiliul Județean reamintește participanților la trafic faptul că, potrivit legii, acesta administrează doar drumurile județene, de a căror deszăpezire este și responsabil. În acest context, toți cei care se confruntă cu probleme sau au nemulțumiri referitoarea la modul în care s-a acționat pentru deszăpezirea unor drumuri naționale sau comunale, sunt rugați să se adreseze Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Cluj, respectiv Primăriilor în administrarea cărora se află respectivele drumuri

 

Biroul de presă

20 martie 2018

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh