23
Ma, Apr
10 New Articles

Administrație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Printr-un comunicat de presă intitulat, „Au început lucrările de foraj pentru amplasarea piloților la zidul de sprijin”, Păunel Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, ne asigură că „ne apropiem extrem de rapid de momentul rezolvării definitive a problemei deșeurilor în județul Cluj”. Este de notorietate eșecul ultimelor două-trei conduceri ale Consiliului Județean, dintre care două i-au aparținut fostului vajnic „portocaliu”, acum mare liber liberal, de a finaliza Depozitul numit Centrul de Management Integrat al Deșeurilor (CMID) din județul Cluj. Din această cauză, majoritatea comunităților locale din județ plătesc serviciul de salubritate mult mai scump decât ar trebui, tarifele fiind motivate de obligativitatea transportării gunoiului menajer la sute de km distanță, la Sfântu Gheorghe sau Brașov.

             Iată ce ne transmite prin comunicatul primit de la CJ Cluj, președintele acestuia: Recent aprobate de către Expertul tehnic și de către Inginerul beneficiarului -  Consiliul Județean Cluj, lucrările de execuție a drumului tehnologic și a platformei necesare instalării forezei pentru realizarea piloților din cadrul Proiectului de consolidare a depozitului neconform de deșeuri de la Pata-Rât avansează rapid, beneficiind și de temperaturile favorabile din ultima perioadă.

În prezent se lucrează la execuția terasamentelor în zona alunecată, respectiv la degajarea materialului alunecat și la transportarea lui pe amplasamentul primit în administrare, în acest scop, de Consiliul Județean. În paralel, se execută lucrări la drumul tehnologic situat în partea de sud-est.

Totodată, joi, 8 noiembrie, au început forajele pentru execuția piloților de probă din zidul de sprijin.

„Așa după cum realitatea din teren o dovedește, ne apropiem extrem de rapid de momentul rezolvării definitive a problemei deșeurilor în județul Cluj, atât în ceea ce privește închiderea depozitelor istorice neconforme cât și în ceea ce privește construirea CMID, acea „fabrică” ce va procesa și va neutraliza deșeurile clujenilor”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe.

            În ceea ce privește proiectul de stabilizare cu piloți a corpului depozitului, acesta presupune construirea unui zid de sprijin la baza depozitului. Astfel, întreaga zonă afectată de alunecare, situată pe latura sudică a depozitului și pe o lungime de aproximativ 300 de metri pe latura estică, precum și zona stabilă în prezent de pe latura estică a depozitului vor fi consolidate prin execuția unui zid de sprijin din beton armat, cu o lungime totală de 700 de metri. Acesta va fi fundat pe două șiruri paralele și alternative din piloți forați la adâncimea de aproximativ 10 m, cu diametrul de 600 de mm. Înălțimea zidului va fi de circa 3.5 m, acesta fiind prevăzut cu o consolă în partea din amonte cu rol de suport al canalului pluvial.

În paralel, operațiunile finale de închidere și ecologizare a depozitului de deșeuri urban neconform avansează și ele în ritm susținut, până în acest moment fiind executate lucrări de terasamente și acoperire cu un strat de pământ-suport pe partea vestică a depozitului, în zona neafectată de alunecarea de teren produsă în vara anului trecut”, se arată în comunicatul semnat de Biroul de Presă al CJ Cluj.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh