20
Sam, Apr
19 New Articles

Administrație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Aproximativ 200 de tone de materiale și echipamente medicale în valoare de 15 milioane euro au fost achiziționate de MApN, prin Agenția NATO pentru Sprijin și Achiziții (NATO Support and Procurement Agency – NSPA), prin intermediul mecanismelor de achiziție ale acestei agenții. 

Materialele, destinate pentru limitarea efectelor generate de pandemia COVID-19 în România constau în: termometre, măști chirurgicale, măști tip FFP2, ochelari de protecție, combinezoane, halate impermeabile, protecție încălțămateriale armata covid 19minte, șorțuri impermeabile și mănuși chirurgicale. Produsele vor fi plătite și aduse în țară în mai multe etape, potrivit unui calendar de livrare coordonat cu NSPA de Statul Major al Forțelor Navale și Direcția Medicală, cu sprijinul SMAp, care se va derula în perioada mai – noiembrie 2020.

Echipamentele au fost achiziționate prin mecanismele specifice parteneriatelor NSPA în scopul urgentării procesului de procurare a acestui tip de materiale necesare unităților militare și structurilor medicale din compunerea Ministerului Apărării Naționale.

NSPA asigură achiziția, în mod centralizat, pentru toate statele membre NATO și partenere, inclusiv pentru Structura de Comandă a NATO și, în contextul efortului global de luptă împotriva pandemiei COVID-19, agenția pune la dispoziția aliaților și partenerilor capacitățile de asigurare a sprijinului pentru efectuarea achizițiilor de materiale sanitare, precum și pentru suportul logistic de aducere a acestora la locurile de distribuție.

NSPA nu se află pe poziția de competitor cu alte agenții sau departamente naționale de achiziții, ci are rolul de a veni în sprijinul acestora și de a fi la dispoziția membrilor cu drepturi depline pentru toate problemele care pot apărea pe timpul derulării contractelor.

Materialele au fost procurate la prețuri de producător, la care s-au adăugat costurile administrative generate de plata personalului NSPA implicat în efectuarea acestor achiziții.

 

* * *

Odată cu aderarea României la NATO în anul 2004, MApN a devenit, în mod automat, membru al Organizației NATO pentru Sprijin și Achizitii (NATO Support and Procurement Organisation - NSPO) și, implicit, poate beneficia de serviciile furnizate de NSPA, organismul executiv al NSPO.

Statul Major al Forțelor Navale a aderat, începând cu data de 15 februarie 2019, și, în calitate de membru cu drepturi depline al Parteneriatului de Suport Logistic Naval (Naval Logistic Support Partnership - NLSP), organizat în cadrul NSPA, iar acest statut creează condițiile necesare asigurării sprijinului logistic pentru navele din subordine, precum și derulării achiziției de materiale sanitare.

 

 

Biroul de presă al MApN

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh