29
Vi, Mar
19 New Articles

Administrație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Consiliul Județean Cluj a încheiat contractul pentru elaborarea studiului de evaluare a structurii Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii, în vederea construirii viitorului Spital Pediatric Monobloc.spital monobloc

Alin Tișe, Președintele Consiliului Județean Cluj:Lucrurile evoluează și se îndreaptă în direcția bună în ceea ce privește construirea la Cluj a celui mai modern spital pentru copii, care va fi finanțat din bani europeni. Operațiunile premergătoare construcției propriu-zise se succed extrem de rapid. După ce am contractat deja studiile geo, topografice și cadastrale, am încheiat acum contractul în baza căruia, pornind de la situația actuală și de la previziunile experților, va fi concepută structura de organizare optimă pentru Spitalul Pediatric Monobloc.”

Studiul va viza, în principal, conceptul optim de organizare a serviciilor medicale în noul amplasament precum și cerințele specifice privind clădirea Spitalului Pediatric Monobloc din Cluj, respectiv definirea circuitelor noului spital și a cerințelor privind organizarea lor, tipuri de finisaje necesare,  gruparea funcțiunilor etc. Totodată, societatea care va realiza studiul va asigura Consiliului Județean asistență tehnică până la finalizarea concursului internațional de soluții, mai exact feedback general pe tema de concurs și materialele adiacente, participare la sesiunile de întrebări și răspunsuri precum și participare la procesul de jurizare.

Studiul va trebui furnizat Consiliului Județean în termen de maxim 30 de zile lucrătoare.

--------------------

O nouă confirmare oficială a faptului că la Cluj va fi construit Spitalul Pediatric Monobloc.

Viitoarea unitate spitalicească a fost inclusă în Planul regional privind serviciile de sănătate publică

 În Monitorul Oficial al României a fost publicat luni, 5 octombrie 2020, Ordinul Ministrului Sănătății nr. 1686/2020 privind modificarea punctului II din anexa la Ordinul Ministrului Sănătății nr. 1.376/2016 pentru aprobarea Planurilor regionale de servicii de sănătate. Astfel, modificarea intervenită în cuprinsul punctului II „Plan regional privind serviciile de sănătate Regiunea Nord-Vest” din anexa acestui ordin certifică faptul că la Cluj va fi construit un nou Spitalul Pediatric Monobloc.

 Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Actul normativ reconfirmă importanța acestui spital în sistemul de sănătate al regiunii și faptul că acesta va fi construit la Cluj, în perioada imediat următoare. În ceea ce ne privește, suntem implicați total, am demarat deja numeroase studii tehnice și operațiuni premergătoare construcției propriu-zise și derulăm toate procedurile necesare în cel mai accelerat mod posibil.”

 Reamintim în acest context faptul că, recent, Ministrul Fondurilor Europene, dl. Marcel Boloș, a precizat, urmare a discuțiilor purtate cu președintele Alin Tișe, că cel mai modern spital pediatric din țară va fi construit la Cluj, din fonduri europene.

Pentru a facilita implementarea cât mai rapidă a proiectului, președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe, și rectorul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj, domnul Cornel Cătoi, au semnat în urmă cu doar câteva zile protocolul de predare-primire a terenului pe care se va construi noul Spital Pediatric din Cluj. Acesta va reuni toate secțiile actualului Spital de Copii, cele care în prezent își desfășoară activitatea în nu mai puțin de 14 clădiri aflate în 9 locații diferite din Cluj-Napoca, cu o distanță medie de aproximativ 4 km între ele.

 

Biroul de presă

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh