19
Vi, Apr
20 New Articles

Administrație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 Primarul municipiului Câmpia Turzii susține că a fost contactat de premierul Ludovic Orban, împreună cu care a ajuns la un compromis, legat de măsurile vizând piețele agro-alimentare:

„Atunci când eforturile sunt congruente și preocuparea autentică, putem vorbi doar despre colegialitate, bună înțelegere și efort comun pentru obținerea celor mai bune rezultate. Astăzi, domnul prim-ministru Ludovic Orban m-a contactat telefonic pentru a evalua împreună situația din punct de vedere epidemiologic în municipiul nostru și totodată, pentru a identifica împreună cele mai bune soluții pentru locuitorii Câmpiei Turzii. Interesul domniei sale s-a axat pe ceea ce reprezintă aplicarea cât mai corectă a ultimelor măsuri adoptate cu aplicare la nivel național, dar și adaptarea acestora la situația și nevoile municipiului. Una dintre preocupările noastre comune este reprezentă de situația piețelor și a producătorilor locali. Am discutat cu privire la concentrarea eforturilor pentru a-i susține pe aceștia prin găsirea unor soluții alternative, cu atenție sporită totodată în ceea ce privește contextul epidemiologic actual și creșterea accentuată a cazurilor pozitive din ultimele zile. Propunerea pe care am înaintat-o premierului se referă la păstrarea funcționării, ca și până acum, a pieței din fiecare miercuri, cu producători locali sau din localitățile învecinate, care nu se află în zonă roșie. În ceea ce privește halele agroalimentare - Piața Unirii și Piața Mureșului, datorită faptului că spațiul ne permite vom crea condiții astfel încât comercianții să își poată vinde produsele în exterior, zilnic, sau dacă construcția permite, vom elimina ferestrele pentru a le transforma într-un spațiu deschis, dar acoperit și ferit de intemperiile vremii. Pe dumneavoastră, locuitorii municipiului Câmpia Turzii, vă îndemn să vă protejați și în același timp, să fim uniți cu toții pentru comunitatea în care trăim, să susținem mediul economic local, producătorii locali, micii antreprenori, să avem grijă unii de alții și de ceea ce reprezintă și poate reprezenta pe viitor Câmpia Turzii pentru fiecare. Domnule prim-ministru, vă mulțumesc pentru preocuparea constantă pentru municipiul nostru, pentru eforturile pe care le depuneți pentru ca noi toți să ne redobândim normalitatea și pentru sprijinul dumneavoastră necondiționat”, afirmă primarul municipiului Câmpia Turzii, Dorin Lojigan.

Urmarea apare într-o adresă destinată Instituției Prefectului județului Cluj: 

Din dispoziția domnului Premier și a domnului ministru MAI, comunicați astăzi primarilor de orașe și municipii (sau comune care au organizate piețe agroalimentare) sa ia măsuri urgente pentru asigurarea accesului producătorilor autohtoni, astfel:

- acolo unde sunt piețe închise si se pot rabata pereții să se organizeze urgent pentru a le deschide în vederea reducerii infecțiilor cu noul coronavirus (conform HG 935/05.11.2020).

- acolo unde nu se pot deschide să scoată mesele alocate producătorilor agricoli în spațiile publice, pe alei, sau pe străzile din proximitatea piețelor, dar să restricționeze accesul auto în spațiile respective.

- acolo unde nu există nici această posibilitate să organizeze Piețe agroalimentare volante in aer liber pe alte amplasamente, anunțate în prealabil producătorilor agricoli autohtoni și cumpărătorilor, inclusiv prin comunicate oficiale.

Totodată, mâine la ora 11.00 organizați ședințe la Prefecturi cu primarii din județ care au în administrare asemenea spații destinate comerțului de produse agricole, pentru a se evalua situația concretă din fiecare UAT.

 

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh