23
Sam, Noi
4 New Articles

Administrație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Call center-ul dedicat sfaturilor medicale pediatrice - ALOPEDI 0364-917, serviciu care funcționează în cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca, a fost recunoscut de Organizația Mondială a Sănătății (O.M.S.) ca un exemplu de bună practică în ceea ce privește îmbunătățirea accesului la sistemul de sănătate.alopedi

Dovedindu-și viabilitatea pe parcursul celor șapte ani de funcționare, timp în care au fost ajutați peste 65.000 de copii, ALOPEDI a devenit treptat un model de succes al felului în care o autoritate publică – Consiliul Județean Cluj și o instituție medicală de prestigiu au reușit să pună bazele unui proiect medical digital, extrem de solid.

Deși acest serviciu de sfat telefonic gratuit a fost gândit inițial pe plan local, proiectul a evoluat treptat, iar adresabilitatea sa a depășit cu mult granițele județului Cluj. În acest moment, ALOPEDI a devenit un serviciu accesat la nivel național, mii de părinți, atât din România cât și din diaspora, apelează în regim non-stop telefonul la capătul căruia răspunde o echipă medicală profesionistă, formată din cca. 40 de medici pediatri cu experiență.

Având în vedere succesul înregistrat, dar și beneficiile evidente pe care le generează, în special pe perioada pandemiei când interacțiunile umane sunt menținute la un nivel minim, O.M.S. și-a exprimat intenția fermă de colaborare cu reprezentanții domeniului medical din România în vederea instituționalizării și integrării acestui serviciu în sistemul de telemedicină național. Scopul acestui demers este de a replica și extinde proiectul în cât mai multe unități pediatrice, inclusiv de pe teritoriul altor țări.

Reamintim faptul că rolul ALOPEDI este acela de a îndruma părinții copilului bolnav să acceseze sistemul de sănătate în mod eficient, adresându-se serviciului medical potrivit atunci când acest lucru este necesar. În majoritatea situațiilor, copiii pot fi îngrijiți la domiciliu de către părinți, urmând sfaturile medicilor. Aceștia adresează o serie de întrebări cu ajutorul cărora stabilesc gravitatea stării copilului, în funcție de care se recomandă evaluarea medicală față în față sau tratarea copilului acasă.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh