29
Vi, Mar
19 New Articles

Administrație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Academia de Fapte Bune este un proiect dezvoltat prin finanțarea obținută în cadrul programului Start ONG, lansat de Kaufland Romania și implementat de Asociația Act for Tomorrow.

Înainte de a începe să discutăm despre ceea ce  reprezintă 20% din impozitul pe venit, poate ar trebui să discutăm despre ce sunt organizațiile non-guvernamentale. Un ONG este o organizație non-guvernamentală, formată printr-o asociere voluntară a unor cetățeni, conduși de o viziune comună și care are caracter non-profit. Scopul unui ONG constă în interesul dezvoltării societății.

20% este o facilitate fiscală, care permite persoanelor juridice să susțină o cauză care se identifică cu valorile și cultura organizației, prin redirecționarea unui procent din impozitul pe venit (trimestrial) sau profit (anual). Totul se face prin completarea unui contract de sponsorizare între beneficiar și sponsor.

Multe societăți comerciale nu sunt încă familiarizate cu acest proces, iar prin campania de informare a mediului de afaceri, urmărim să ajungem la cât mai multe companii cărora să le transmitem informații cu privire la anumite facilități fiscale de care dispun. Astfel, încercăm să contribuim la încurajarea societăților comerciale să redirecționeze anual 20% din impozitul pe venit organizațiilor non-guvernamentale care se luptă zi-de-zi încercând să facă din această comunitate un loc mai bun.

Pentru mai multe detalii cu privire la proiectul Academia de Fapte Bune, puteți contacta Coordonatorul Proiectului - Ciocan Patricia - la numărul de telefon 0743 220 563, sau pe adresa de email Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. De asemenea, vă invităm să urmăriți și alte informații despre proiect, pe pagina CIVIC Turda (https://www.facebook.com/civicaries).

Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale/de inițiativă.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh