16
Ma, Iul
2 New Articles

Administrație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

  Consiliul Județean Cluj a aprobat, în cadrul ședinței extraordinare, convocată de îndată, din data de miercuri, 15 februarie a.c., încheierea unui contract de parteneriat pentru constituirea „Consorțiului pentru Învățământul Dual Clujean”.

Acest demers a fost inițiat de către Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca, alături de Universitatea ,,Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca și Universitatea de Medicină și Farmacie ,,Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Susținem implementarea acestui proiect de anvergură, necesar atât pentru viitorii absolvenți cât și pentru angajatori. Avem întreaga convingere că această inițiativă își va dovedi utilitatea și îi asigurăm pe toți partenerii noștri de întreaga susținere”.

Vákár István, vicepreședintele Consiliului Județean Cluj: „Piața muncii are o nevoie stringentă de personal calificat în toate domeniile de activitate, existând necesitatea dobândirii unor aptitiudini practice încă din perioada școlarizării. Prin acest efort comun, tinerii vor putea beneficia de îndrumarea și expertiza specialiștilor implicați.”

            Scopul principal al Consorțiului îl reprezintă asigurarea educației și formării profesionale inițiale în sistem dual, prin dezvoltarea de parteneriate cu operatorii economici sau cu alți parteneri relevanți pentru a adapta educația și formarea profesională la cerințele pieței muncii.

            În acest sens, cei 24 de membri semnatari ai contractului, instituții de învățământ, autorități publice și operatori economici, deopotrivă, vor participa în comun la pregătirea și depunerea Proiectului din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență al României (PNRR), cu denumirea „Dezvoltarea Consorțiului de Învățământ Dual Clujean”.

            Concret, acțiunile din cadrul proiectului vizează o serie de investiții constând în construcții noi, reparații capitale, consolidări, precum și a altor categorii de cheltuieli pentru dezvoltarea Campusului, pe un teren proprietate a USAMV Cluj-Napoca și asigurarea condițiilor necesare derulării procesului educațional și de formare profesională.

            Contractul, încheiat pe o perioadă de 15 ani, reunește efortul comun al tuturor actorilor implicați în vederea facilitării inserției absolvenților învățământului dual pe piața muncii.

 

Biroul de presă
15 februarie 2023

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh