28
Joi, Sep
19 New Articles

Administrație
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Regimul juridic al străinilor pe teritoriul României este reglementat de Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 194/2002, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

 Astfel, în articolul 2 (definiții) al actului normativ mai sus-menționat prin străin se înțelege persoana care nu are cetățenia română, cetățenia unui alt stat membru al Uniunii Europene sau al Spațiului Economic European ori cetățenia Confederației Elvețiene[1].

Totodată, facem precizarea că, persoanele din state membre ale Uniunii Europene sau al Spațiului Economic European, respectiv Confederației Elvețiene nu fac obiectul procedurii de înregistrare, aferente portalului de înregistrări online pus la dispoziție pe site-ul instituției noastre.

 De asemenea, datele furnizate de străinii cazați în unitățile de cazare vor fi trimise unității noastre în format electronic prin accesarea platformei Sistem pentru anunțarea găzduirii/cazării străinilor, disponibil, după crearea contului de utilizator la https://portaligi.mai.gov.ro/inregistrarestraini

 

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE             

 

[1] Condițiile de exercitare a dreptului la liberă circulație, de rezidență și de rezidență permanentă pe teritoriul României, precum și limitele exercitării acestor drepturi din motive de ordine publică, securitate națională sau sănătate publică ale acestor categorii de persoane sunt reglementate de Ordonanța de Urgență nr. 102/2005 privind libera circulație pe teritoriul României a cetățenilor statelor membre ale Uniunii Europene, Spațiului Economic European și a cetățenilor Confederației Elvețiene.

 

INSPECTORATUL GENERAL PENTRU IMIGRĂ​RI
Biroul Informare şi Relaţii Publice

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh