20
Sam, Apr
19 New Articles

Administrație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Thumbnail image

Dezvoltarea celui mai important brand turistic care, în viziunea actualului șef al administrației locale de la Turda va schimba viața economică și socială din municipiul de pe Arieș, nu s-a încheiat odată cu darea în folosință a Salinei Durgău Turda după modernizare. Primarul municipiului Turda, Tudor Ștefănie, a anunţat construirea unui hotel de 5 stele în imediata apropiere a intrării dinspre lacuri a Salinei Durgău Turda.
Proiectul edificiului este prevăzut cu opt etaje şi 143 de locuri de cazare, restaurant şi terasă, salon de mic dejun, bar, dar și cu săli de conferinţe, piscină cu jacuzzi şi sală de fitness.  
Valoarea estimată a proiectului se ridică la 17.540.000 de euro, iar Ştefănie estimează că în doi ani hotelul va putea fi dat în folosinţă. Edilul turdean susţine că valoarea investită în modernul hotel va fi amortizată în doar câţiva ani, bazându-se pe afluxul de vizitatori ai salinei. În 2010 Salina a fost vizitată de circa 400 de mii de oameni.
Thumbnail imageHotelul Salina Turda a fost prezentat în ultima şedinţă a Consiliului Local Turda când a fost deja prezentat şi studiul de fezabilitate.
Primarul Ştefănie descrie noul edificiu ca fiind de fapt un modern centru de tratament balnear, care va fi dotat cu tot ceea ce este necesar pentru a mulţumi turişti nu numai romîni ci şi din străinătate, prin standardul modern, European care va fi implementat acolo. Totodată la subsolul vechiului Hotel Potaissa din centrul oraşului, aflat acum în administrarea Salinei Turda va fi amenajat un centru de tratament destinat pacienţilor cu venituri reduse, pentru a li se permite şi acestora accesul la un tratament balnear de calitate.
În legătură cu fondurile pentru realizarea acestui proiect, primarul Tudor Ştefănie a declarat că autorităţile intenţionează să se asocieze cu un investitor privat, astfel încât viitorul hotel să fie realizat printr-un parteneriat public-privat, în care Primăria va veni cu terenul dar şi cu o cotă de participare financiară.
Thumbnail imageAdministraţia locală deţine 7 hectare de teren în zona Salinei Turda, obiectiv modernizat recent cu peste 6 milioane de euro, şi intenţionează să realizeze aici două complexuri de cazare. Hotelul va fi construit pe 12.500 de mp si va fi situat pe dealul de lângă Salina Turda.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh