05
Dum, Apr
71 New Articles

Opinie
Typography

                                  

                                            Motto: „A trăda trădătorii este un act de aleasă nobleţe!”

                                                                                                        Valeriu Butulescu – piesa de teatru Dracula (Carnavalul durerii)

Liberalii turdeni, chiar ei, se plâng de trădare! Mircea Irimie-inamicul public nr. 1 pentru că le-a stricat visurile de mărire.

PNL Turda ne-a trimis un comunicat de presă plin de „fiere” la adresa deputatului Mircea Irimie, omul de care se legau, în urmă cu câteva zile speranțele lor de formare a unei majorități politice la nivelul municipiului Turda și continuarea încercărilor disperate de a subjuga politic acestui partid toate instituțiile subordonate Municipiului Turda.Thumbnail image

Evident că este un comunicat extrem de prost scris, atât din punctul de vedere ale exprimării cât și a vocabularului, dar mai ales din pricina conținutului pur demagogic de care partidele despre care se vorbește în comunicat par a nu se putea debarasa nici după pierderea alegerilor locale.

„PNL, PMP și UDMR, în calitate de formațiuni politice semnatare ale protocolului politic care a fost agreat și semnat inclusiv de ALDE, prin reprezentantul său, deputatul Mircea Vicențiu Irimie, își manifestă profunda dezamăgire față de modul în care deputatul Mircea Vicențiu Irimie a acceptat să devină exponentul ”politicii cu două fețe”, negociind atât cu noi, cât și cu PSD-PRM, pentru formarea unei majoritățiîn Consiliul Local Turda, trădând apoi angajamentul politic asumat cu o zi înaintea ședinței de constituire a Consiliului Local Turda, își încep liberalii comunicatul, care nu este altceva decât un plânset de furie pentru pierderea puterii.

Deci PNL, care în ultimii ani s-a dovedit din cauza primarului de atunci, Tudor Ștefănie, cea mai opacă formațiune politică din zonă, vorbește acum, mieros, șăgalnic chiar, de transparență, de binele cetățenilor: „Pentru informarea publică, precizăm că Mircea Vicențiu Irimie, în calitate de reprezentant ALDE, a semnat un protocol politic, alături de PNL-PMP-UDMR, care prevedea susținerea pentru funcția de viceprimar a candidatului PMP, respectiv a domnului Adrian Nap. Protocolul conținea și alte prevederi benefice cetățenilor, respectiv promovarea unor principii de transparență, bună funcționare a societăților comerciale subordonate administrației locale, susținerea proiectelor de dezvoltare locală și de funcționare a administrației publice care aveau ca scop îmbunătățirea calității vieții cetățenilor, respectiv susținerea unor principii de transparență decizională și de consultare a cetățenilor”, precizează comunicatul cu tușe halucinante al liberalilor. Liberalii, ca și alte partide (toate), inclusiv PSD, nu mai pot de dragul cetățenilor. Se dau peste cap, se sacrifică, muncesc, transpiră, renunță la orice doar ca să lupte pentru cetățeni! Oare când o să termine cu prostiile astea?

Dacă sunt așa bine intenționați și așa iubitori de transparență cum susțin, de ce nu dau liberalii publicității ce conține protocolul respectiv, un protocol denunțat de Mircea Irimie înaintea ședinței de investire a noului primar? Vezi Doamne, protocolul conținea „și alte prevederi benefice cetățenilor”. Adică prima prevedere benefică turdenilor era susținerea lui Adrian Nap (PMP) pentru funcția de primar! Tratăm cu un zâmbet în colțul gurii afirmația și trecem mai departe.

Urmează încă o frază agramată, deci nu trageți în mesager: „Evident, soarta e crudă cu cei care trădează, pentru cei care interesul personal primează în fața principiilor și a onoarei, iar în cele din urmă gestul său a rămas fără niciun câștig pentru sine, așa cum își dorea deputatul Mircea Vicențiu Irimie. Pentru că, trebuie să știe toată lumea: Mircea Vicențiu Irimie a trădat și a mințit pentru sine, neglijând votul covârșitor pe care l-a solicitat colegilor din ALDE, care au fost întrebați ce fel de alianță preferă: cu PSD sau cu partidele de pe dreapta eșichierului politic, aceștia menționând varianta alături de PNL-PMP-UDMR, variantă care a fost parafată cu un document semnat inclusiv de Mircea Vicențiu Irimie, pentru ca în cele din urmă, acesta să neglijeze atât părerea colegilor din ALDE, cât și propria semnătură pe un document asumat, arată liberalii în comunicatul de presă citat. Ce nu înțelegem noi este cu ce a greșit Irimie că a negociat cu ambele tabere? Nu face UDMR așa întotdeauna, la orice nivel? PMP s-a lipit la conducerea a nouă județe, formând majorități cu PSD (Constanţa, Prahova, Neamţ, Caraş Severin, Timiş şi Maramureş) și la doar a altor trei cu PNL. În plus, așa cum subsemnatul a mai arătat, sunt rare cazurile în care conducerile naționale și județene lasă alianțe importante de la nivelul unor orașe de talia Turzii la îndemâna politicienilor din organizația locală. Cât despre principii și onoare trebuie să amintesc aici cum PNL Turda a instaurat conducerea pe lângă lege de la Turda Salina Durgău, organizând pentru funcțiile de membri ai Consiliului de Administrație de acolo un simulacru de concurs, pentru ca apoi să nu țină cont de rezultatele acestuia. Principial, corect, onorabil, nu-i așa, stimați liberali turdeni?

„Cum se mai poate privi Mircea Vicențiu Irimie în oglindă, după ce a trădat și a mințit? Cum își mai poate face cruce, după un gest de fariseism politic, știind că singura legătură a sa cu scrierile biblice este la nivel verbal si demagogic? Cum își mai poate privi Mircea Vicențiu  Irimie colegii în ochi, după ce le-a demonstrat că pentru el nu reprezintă nimic? Că de noi nu mai poate fi vorba să ne privească în ochi, după ce a dat dovadă că este un om în care nu poți avea încredere nici măcar atunci când își pune semnătura pe un document!

După un astfel de gest politic, considerăm că Mircea Vicențiu Irimie trebuie să părăsească clasa politică, fiind o rușine pentru orice om de bună credință. Evident, nu putem avea pretenția unui ”gest de onoare”, respectiv a unei demisii, însă suntem convinși că cei care îl vor scoate din politică, vor fi colegii săi din ALDE și cetățenii care își doresc o clasă politică mai curată, mai responsabilă, în care cuvântul să fie cuvânt, iar semnătura ”literă de lege”! Pentru că, dacă nu ar fi așa, ce încredere mai poți avea în vorbele mieroase ale unui politician de țeapa lui Mircea Vicențiu Irimie, care una spune/semnează și alta face?!, își încheie PNL Turda bocetul plin de jale, pardon, comunicatul semnat Organizația PNL Turda.

Asta ar fi culmea, să își încheie Mircea Irimie cariera politică pentru că așa cred liberalii că trebuie să facă! Și mai am opinie, personală. Știți cine e cu două fețe? Partidul care, deși a fost ales de români pe lista USL, a părăsit această alianță pentru a se uni cu dușmanul zdrobit de electorat, PD-L.

 

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh