27
Mie, Mai
51 New Articles

Educație
Typography

Sala Ion Raţiu a Colegiului Tehnic „Dr. I. Raţiu” din Turda a găzduit miercuri 15 martie 2017 un eveniment organizat de Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor Turda pentru a sărbători 55 de ani de când această zi a fost declarată ca Ziua Mondială a Protecţiei Consumatorilor dar şi a aduce în atenţia elevilor colegiului anumite aspecte din activitatea asociaţiei precum şi prezentarea câtorva dintre drepturile pe care le avem în calitate de consumatori.

Gazda evenimentului, Daniela Pașc, directorul Colegiului Tehnic „Dr. I. Raţiu”, a declarat în deschidere: „Am onoarea să mă aflu aici în calitate de director, până acum eram în calitate de profesor şi consilier pe probleme de protecţia consumatorului la Asociaţia pentru Protecţia Consumatorului. Aşa cum am fost obişnuiţi, în fiecare an, în data de 15 martie, marcăm Ziua Mondială a Protecţiei Consumatorului.”

Din partea Primăriei Turda a participat viceprimarul municipiului, Lucian Nemeş, care s-a arătat încântat de misiunea şi  activitatea asociaţiei turdene. „Astăzi avem o zi importantă, sărbătorim 55 de ani de la momentul declarării oficiale ca şi zi a protecţiei consumatorului. Acest lucru s-a întâmplat pentru prima dată în SUA. Eu mă bucur că, aici la Turda, avem o asociaţie cu o vechime de 13 ani care sprijină, sfătuieşte consumatorii cum să se poziţioneze în raport cu prestatorii de servicii”, a spus viceprimarul în discursul său.

Din partea asociaţiei a vorbit preşedintele Ioan Chiorean: „Această zi a fost sărbătorită pentru prima dată în 15 martie 1962, când preşedintele SUA din vremea aceea a enunţat primele patru drepturi ale consumatorilor şi anume : dreptul la securitate, dreptul la informare, dreptul la posibilitatea de a alege produse sau servicii şi dreptul de a fi ascultat... Pe plan local, Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor a fost fondată în anul 1995 însă din 2006 activitatea a fost revigorată, asociaţia realizând în toţi aceşti ani mediere sau chiar soluţionarea numeroaselor reclamaţii ce sunt primite zilnic la sediu”, a spus Ioan Chiorean.

Chiar dacă asociaţia soluţionează peste 85% dintre sezizări, bugetul este unul modest de doar 35.000 – 40.000 pe an, în condiţiile volumului mare de muncă pe care cei din asociaţie îl prestează.

 

Fiind o activitate care s-a dorit a fi una interactivă, după ce preşedintele asociaţiei a răspuns la întrebări a venit şi concluzia viceprimarului turdean care a îndemnat conducerea APC să continue astfel de acţiuni în toate şcolile turdene pentru a informa şi a sfătui cât mai mulţi elevi.

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh