21
Mie, Aug
20 New Articles

Educație
Typography

Generoasa Sală Festivă a Școlii Gimnaziale „Teodor Murășanu” din Turda a găzduit cea de-a VIII-a ediție a concursului de fotografie „Lectura în zeci de ipostaze”. Evenimentul a fost organizat în cadrul campaniei pentru lectură, desfășurată de Biblioteca municipală „Teodor Murășanu” din Turda, condusă de Nicolina Halgaș.

Programată la ora 15, festivitatea de premiere a câștigătorilor a prilejuit conturarea, în urma relatărilor celor care s-au ocupat de concurs, a circumstanțelor în care s-a derulat această activitate a Bibliotecii municipale în colaborare cu școlile din oraș.

Premiile au fost stabilite în urma unei jurizări făcute de doi pasionați locali ai fotografiei, Ovidiu Cosac și  Nicușor Țigănilă, primul fiind prezent pentru a da câteva sfaturi copiilor, referitor la lectură dar, mai ales, la fotografie.

După prezentarea activităților specifice derulate de Biblioteca municipală „Teodor Murășanu” pentru atragerea copiilor și tinerilor spre lectură, trecere succintă făcută de către șefa acestei instituții, Nicolina Halgaș, le-a vorbit celor prezenți Victor Miron, unul dintre inițiatorii mișcării „Cu cărțile pe față”, care a cunoscut o mare expansiune în urma acțiunilor întreprinse în ultimii ani. Una dintre acțiunile de succes prezentate de acesta a fost cea de duminica trecută când, ca urmare a colaborării dintre Asociația „Cărțile pe față” și „Asociația Studenților de la Business” (ASB) cu Grădina Botanică „Alexandru Borza” de la Cluj-Napoca, acțiune prezentată de noi aici: http://turdainfo.ro/index.php/turda-96332/eveniment/10706-duminica-se-intra-gratis-la-gradina-botanica-din-cluj-napoca-si-din-jibou-cu-o-conditie. Acesta le-a vorbit copiilor de pasiunea sa pentru lectură, o pasiune pe care încearcă să o transmită și altora, îndemnându-i să nu-și trădeze prietenia cu cartea.

Nu a lipsit nici aportul muzical la reușita evenimentului, momentul susținut de Gadiel Petrache, elev în clasa a VII-a la Școala Gimnazială ”Teodor Murășanu”, acompaniat de propria chitară, fiind răsplătit cu multe aplauze. La reușita evenimentului, trebuie să o spunem, și-au adus contribuția, conform laudelor aduse de directorul Școlii Gimnaziale „Teodor Murășanu”, Gianina Matei, și profesorii Alin Bîlcu, Manuel Balaj și Octavian Gruian, care au muncit pentru ca totul să fie în regulă la momentul premierii.

Au fost acordate trei premii și o mențiune la două secțiuni, una destinată elevilor din școlile gimnaziale iar cealaltă celor de liceu. Iată rezultatele:

Gimnaziu:

Premiul I - Diana Ghișa, clasa a VIII-a, Școala Gimnazială „Teodor Murășanu”

Premiul II - Diana Bothază, clasa a VII-a, Școala Gimnazială „Avram Iancu”

Premiul III - Eleonora Miruna Tecar, clasa a VI-a, Școala „Andrei Șaguna”.

Mențiune - Andrada Suciu, clasa a VIII-a, Școala Gimnazială „Avram Iancu”

Liceu:

Premiul I - Răzvan Petean, clasa a X-a,  Colegiul Tehnic „Dr. Ioan Rațiu”

Premiul II - Ștefana Denisa Morar,  clasa a X-a, Colegiul Tehnic „Dr. I. Rațiu”

Premiul III - Laura Roștaș, clasa a IX-a, Colegiul Tehnic „Dr. I. Rațiu”

Mențiune - Denisa-Alexandra Fiți, clasa a IX-a, Colegiul Tehnic „Dr. I. Rațiu”

 

Și Ioana Fekete, profesoară la Colegiul Tehnic „Dr. I. Rațiu”, a relatat despre cum a reușit să implice mai mulți elevi în această campanie de promovare a cititului, dar și pentru a participa la concursul de fotografie.

 

Două eleve de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” au prezentat una dintre acțiunile lor de succes, un flash-mob derulat în fața Complexului Comercial „Materna”, unda au prezentat afișe cu citate din vorbele unor personalități, toate menite să stimuleze apetitul pentru lectură. Îndrumătoarea lor, profesoara Andreea Florea, a povestit despre experiența din ultima perioadă, pro-citit, acumulată împreună cu elevii săi și împărtășită acestora.

La final, fiecare elev prezent a primit în dar o carte din partea Bibliotecii municipale „Teodor Murășanu”. Una peste alta, un eveniment reușit, iar dacă în urma campaniei derulate de Biblioteca municipală, aceasta a mai câștigat vreo 10 noi adepți ai lecturii, efortul doamnelor bibliotecare și a profesorilor din școlile turdene poate fi considerat ca fiind răsplătit.

 

---------------------

Galerie foto de la eveniment: http://turdainfo.ro/index.php/galerii-foto/167-photos/10757-premiile-concursului-foto-lectura-in-zeci-de-ipostaze-2017

 

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh