20
Sam, Iul
41 New Articles

Educație
Typography

AgriCool, evenimentul pe care Colegiul ,,Emil Negruţiu” l-a organizat vineri, 26 mai, pentru a le arăta elevilor din clasele a VIII-a la ce calificări se pot înscrie în anul şcolar următor, s-a transformat într-un veritabil spectacol. De această dată, organizatorii au ales să facă demonstraţii legate strict de cele trei calificări la care absolvenţii de gimnaziu se pot înscrie aici: Tehnician veterinar (liceu), Bucătar (şcoală profesională) şi Mecanic agricol (şcoală profesională).

Secţiunea veterinară a fost susţinută cu demonstraţii de ascultaţie şi contenţie pe cai, vaci, iepuri şi porumbei. Tot aici s-au înscris prezentarea clubului de apicultori din cadrul colegiului şi o demonstraţie de echitaţie realizată cu ajutorul centrului de Salina Eqvines.

Mecanica agricolă a fost ilustrată prin aducerea în curtea şcolii a celui mai modern tractor John Deer. Elevii au fost încântaţi să se urce în acest tractor şi să afle că valoarea lui este mai mare decât a unui autoturism de lux.

Nici partea de bucătărie a fost mai prejos. Bucătarul Mihai Pătraş i-a ţinut pe participanţi lipiţi de masa lui la demonstraţia de preparare a unui cotlet la gril şi a unei salate de fructe, iar apoi la degustări.

Evident, a fost muzică, s-a dansat, iar la final toţi cei prezenţi au luat parte la un mare barbeq-ue.

În acest an, la eveniment au participat elevi din clasele a VIII-a de la Şcoala Gimnazială ,,Teodor Mureşan” Turda, Şcoala Gimnazială ,,Andrei Şaguna” Turda, Şcoala Gimnazială ,,Ioan Opriş” Turda, Şcoala Gimnazială Moldoveneşti, Şcoala Gimnazială Iara şi Şcoala Gimnazială Tureni.

Evenimentul AgriCool - ziua porţilor dechise este la a treia ediţie şi în acest an a fost organizat cu sprijinul Fundaţiei World Vision, al Fundaţiei Româno-Americane şi al partenerilor şcolii - Staţiunea de Cercetare Dezvoltare Turda şi Salina Eqvines Turda.       

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh