19
Vi, Apr
19 New Articles

Salina Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Un concurs de desene și afișe care a implicat elevii Școlii Profesionale Poiana i-a făcut pe aceștia să conștientizeze importanța igienei. Poate un astfel de subiect ar merge doar la vârsta preșcolară, însă având în vedere că elevii școlii din cartierul Poiana provin mai ales din zona străzii Margaretelor, o comunitate de rromi care are problemele ei, un asftel de subiect devine unul firesc, care să stabilească o relație vizavi de acest subiect pe traseul părinți-elevi-profesori. În proiect au fost implicați, pe lângă elevi, cadre didactice și asistenți sociali, chiar și părinții copiilor.

Finalul Concursului „În lumea lui Curățel”, după două luni de muncă alături de copii, s-a desfășurat prin premierea acestora de către organizatori, Societatea Culturală Filarmonia și Centrul Comunitar de Sănătate şi Igienă Poiana din cadrul Serviciului Public de Asistenţă Socială.

Concursul este destinat elevilor din sistemul de învăţământ primar şi gimnazial din cartierul Poiana, municipiul Turda. „Evenimentul s-a dorit un pretext frumos şi creativ pentru a transmite mesajul menţinerii igienei şi a marca beneficiile acesteia pentru sănătate şi dezvoltare armonioasă. Organizatorii intenţionează să deruleze anual acest concurs, începând din 2017. Societatea Culturală Filarmonia asigură pentru ediţia 2017 materialele promoţionale (afişe, invitaţii), se ocupă de promovarea lui, asigură premii şi diplome, iar Centrul Comunitar de Sănătate şi Igienă Poiana se ocupă de organizarea lui”, ne-a transmis Dana Deac, reprezentantă a acestei societăți.

Camelia Moldovan, de la Serviciul Public de Asistenţă Socială Turda a condus premierea, la festivitate participând și directorul Școlii Profesionale Poiana, Daniela Pârlea, mediatorul școlar Ștefan Silaghi și asistentul social Anamaria Fodor. Aceasta din urmă a făcut parte din juriul concursului, alături de profesorul Gheorghe Roșa și educatoarea Margareta Jimba.

Primele trei premii au fost primite de Dorina Lucaci, Katrina Silaghi și Lisa Moldovan, toate fiind eleve în clasele ciclului primar la Școala Profesională „Poiana” dar toate desenele au fost reușite, dovedind implicarea micuților dar și conștientizarea temei. Toți participanții au primit cărți, diplome și dulciuri din partea organizatorilor dar vor mai primi un cadou surpriză: o excursie în Salina Turda, un loc greu accesibil pentru copii din clasele sociale marginalizate.

Aici aveți link-ul spre fotografiile de la eveniment: http://turdainfo.ro/index.php/galerii-foto/167-photos/11003-premierea-concursului-in-lumea-lui-curatel

 

 

 

Pin It