25
Joi, Apr
3 New Articles

Educație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 ana-maria-deliuClujul este și în acest an unul din județele care își menține poziția fruntașă în ierarhia rezultatelor la examenul de bacalaureat. La Bac-ul din 2013, după județul Iași, cu 12 elevi care au obținut nota maximă, și Buzău, cu 10, apare Clujul, cu nouă astfel de cazuri. Între aceștia apare Ana Maria Deliu, absolventă a Liceului Teoretic ”Liviu Rebreanu” din Turda, spre mândria nu doar a părinților ci și a profesorilor săi. La nivelul întregii țări, 122 de elevi au obținut nota 10 la Bac.

Următorul absolvent de pe la noi, apare pe poziția 15 – în ierarhia întocmită pe baza punctajului obținut de candidați, de către Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului - și este absolvent al Colegiului Național Mihai Viteazul Turda, Diana Maria Dragoste, cu un frumos 9,93. După alți doi foști elevi ai CNMV, apare primul reprezentant al Liceului Teoretic ”Pavel Dan” din Câmpia Turzii, pe poziția 62, cu nota 9.8. După alt cnmv-ist, pe poziția 74 găsim primul fost elev al Colegiului Tehnic ”Victor Ungureanu”.

bac-2013”A fost un examen corect, riguros, cu un standard de exigenţă ridicat. Au fost şi probleme, nu mai multe ca anul trecut (din punct de vedere statistic au fost 0,16% cazuri), dar ele au fost rezolvate prompt”, a spus ministrul Educaţiei, Remus Pricopie despre concursul de maturitate din acest an.

Faptul că la examenul de bacalaureat din 2013  62% dintre absolvenţii de clasa a XII-a din promoţia 2012 - 2013 au promovat Bacalaureatul, iar 30,06% dintre absolvenţii promoţiilor anterioare au reuşit să promoveze Bacalaureatul, arată că subiectele din acest an nu au fost atât de dificile ca în ultimii doi ani, permițând mai multor elevi să promoveze.

În plus, statisticile realizate de cei de la Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului arată că variația promovabilității a fost destul de mare față de anul trecut. Cea mai mare variație apare în județul Suceava ( 16 %), în timp de în județul nostru s-a înregistrat o variație a promovabilității de 14, 7 %.

Cea mai mare promovabilitate s-a înregistrat în județul Brăila, cu 74,2 %, județ urmat de al nostru, cu 71 %, acestea două fiind singurele ale căror candidați la bacalaureat au reușit să depășească granița celor 70 %, la promovabilitate.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh