18
Joi, Apr
16 New Articles

Educație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 casute-pasari2Elevii unei clase de elevi de la Școala Gimnazială ”Andrei Șaguna” s-au dovedit cei mai buni prieteni ai tuturor speciilor de păsări care trăiesc în Parcul Tineretului, sau Parcul Mare cum îl mai știu turdenii.

Peste douăzeci de băieți și fete, veseli și frumoși, au ales, împreună cu învățătoarea lor, Stanca Iurean, să profite de vremea care s-a ameliorat puțin și să facă o oră de științele naturii în cel mai mare parc al orașului, acolo unde, adeseori, însoțiți de părinții lor, au petrecut  o după amiază plăcută și relaxantă. Luni, 3 iunie, de la ora 11 însă, pentru elevii clasei I-a A de la Școala Gimnazială ”Andrei Șaguna” nu a fost vorba doar de relaxare și plimbare.

Micuții au muncit mai întâi, cu ajutorul unora dintre părinți, și însoțiți de învățătoarea lor și un polițist local, pentru a monta în copacii din parc minunate căsuțe pentru păsărele, făcute chiar de mâna lor, împreună cu părinții.

 

casute-pasari1Zeci de căsuțe în care s-a pus hrană pentru păsări au fost fixate în copacii mai mici sau mai mari, fiind care mai de care mai îmbietoare pentru micuțele viețuitoare. Acțiunea elevilor și învățătoarei lor este dovada faptului că se gândește cineva și la păsările cerului, ale căror cuiburi au avut de suferit, probabil, în urma vremii grele din ultima perioadă.

La final, învățătoarea micuților i-a răsplătit pe aceștia permițându-le să se joace în Parcul Tineretului, o locație cu destule locuri de joacă, răsplată pentru seriozitatea de care au dat dovadă în îndeplinirea unei munci atât de importantă pentru natură. Învățătoarea Stanca Iurean i-a felicitat pe toți cei care s-au dovedit interesați de natură și ne-a declarat că, împreună cu micuții săi învățăcei vor continua astfel de activități, benefice atât pentru educația celor mici cât și pentru natură.

Un exemplu de urmat.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh