21
Mie, Aug
20 New Articles

Educație
Typography

În această toamnă, la   Secția pentru Copii a Filialei Oprișani a Bibliotecii municipale ”Teodor Murășanu”  ”E vremea cititului” ! Zilele friguroase sau ploioase ne vor ține mai mult în casă, așa că ce poate fi mai plăcut decât să stai comod în  fotoliul tău preferat și să citești.

Proiectul se desfășoară pe o perioadă de 4  săptămâni (octombrie-noiembrie), cu participarea copiilor din:  clasa a III-a (prof Marcela Oltean), clasa a V-a (prof. Ana Monica Rad), de la Școala Gimnazială ”Horea, Cloșca și Crișan”, clasa a III și a IV-a (prof. Laura Șuteu) de la Școala Gimnazială ”Andrei Șaguna” -  Structura școlară primară  Waldorf.

 Participanții își aleg singuri cărțile pe care doresc să le citească, specifice vârstei și conform preferințelor. Ei vor nota într-un mic jurnal, pus la dispoziție de bibliotecă, autorul și titlul cărților citite, numărul de pagini, personajele preferate, chiar fragmente care i-au impresionat sau care le-au plăcut mai mult. La finalul perioadei de lectură,  copiii  se vor întruni la bibliotecă pentru a discuta despre personajele și actiunea cărtilor citite, numărul de pagini citite și, bineînțeles, pentru stabilirea câștigătorului, acesta fiind, pentru fiecare clasă participantă,  copilul care a reușit să citească cele mai multe pagini.

Proiectul  face parte din cele destinate  educației pentru lectură și se află la prima etapă, ca un experiment, biblioteca dorind să afle dacă rezultatele vor fi cele așteptate și, în funcție de acestea, dacă va mai continua și în anul viitor

 

Succes tuturor cititorilor!

 

 

Biblioteca municipală ”Teodor Murășanu” este o instituție de cultură care funcționează în subordinea Consiliului Local, pe baza Legii bibliotecilor nr. 334/2002. Ea datează din 1951, iar în prezent are o colecție enciclopedică de 110.000 volume, trei puncte de lucru  (secție pentru adulți și copii în zona centrală și o filială în cartierul Oprișani), servicii tradiționale și moderne pentru utilizatori de toate vârstele.

                                                                                           

 

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh