01
Lun, Iun
47 New Articles

Educație
Typography

 Pentru formarea obișnuinței de a citi și de a frecventa biblioteca publică, la   Secția pentru Copii a Filialei Oprișani a Bibliotecii Municipale ”Teodor Murășanu” s-a încheiat prima etapă a Proiectului de educație pentru lectură ”E vremea cititului!”  Aceasta s-a desfășurat între 13 octombrie și 13 noiembrie 2017 și a avut   68 de copii  participanți care au lecturat 7965 de pagini.

  La sfârșitul perioadei stabilite pentru lectură, în urma întâlnirii de la bibliotecă pentru discuția despre personajele, acțiunea și numărul paginilor citite, s-au stabilit și câștigătorii etapei I, care au fost recompensați cu cărți și diplome: 

Daria Cosmina Cloţa, clasa a V-a A (prof. Monica Rad) şi Andreea Gherman, clasa a III-a B (prof. Marcela Oltean) de la Şcoala Gimnazială Horea, Cloşca și Crişan; 

Mădălina Gheţi, clasa a IV-a A (prof. Laura Şuteu) de la Şcoala Andrei Şaguna – Structura şcolară primară Waldorf.

Etapa a  II-a a proiectului se va desfășura între 18 noiembrie și 18 decembrie, participanții fiind copiii din clasa a II-a C ( prof. Florentina Moldovan), clasa a III-a C (prof. Adela Bartha) şi clasa a IV-a A ( prof. Stanca Bărăian Surd) de la Şcoala Gimnazială ”Ioan Opriş”.

Proiectele de educație pentru lectură  destinate copiilor ocupă locul principal în cadrul obiectivelor instituției referitoare la educația non-formală deoarece, din punct de vedere social și educational, bibliotecile publice joacă un rol foarte important în formarea gustului și al practicilor de lectură. Ele oferă acces gratuit la cărți, impulsionând crearea de practici uzuale de lectură și inculcând lectura ca o valoare personală și socială.

 

 

Biblioteca Municipală ”Teodor Murășanu” este o instituție de cultură care funcționează în subordinea Consiliului Local, pe baza Legii bibliotecilor nr. 334/2002. Ea datează din 1951, iar în prezent are o colecție enciclopedică de 110.000 volume, trei puncte de lucru  (secție pentru adulți și copii în zona centrală și o filială în cartierul Oprișani), servicii tradiționale și moderne pentru utilizatori de toate vârstele.

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh