29
Vi, Mar
17 New Articles

Educație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Doi profesori turdeni merită lăudați pentru câte o acțiune a lor desfășurată săptămâna trecută. Profesorul Alexandru Picovici, de la Colegiul Național „Mihai Viteazul” Turda, și prof. dr. Răzvan Neagu, de la Colegiul Tehnic Turda s-au dovedit adevărate cadre didactice, cărora nu le este indiferentă evoluția elevilor lor sau nivelul de cunoștințe generale și, mai ales, al culturii lor.

Profesorul de arte plastice, Alexandru Picovici și-a invitat câțiva dintre elevii de la cel mai bun liceu din Turda la vernisajul expoziției Uniunii Artiștilor Plastici de la Galeria de Artă. Cei care au dorit au răspuns invitației și au plecat cu un câștig de cunoștințe și trăiri generate de vizionarea pe viu a lucrărilor ce compun expoziția „În-semn”.

Profesorul de istorie, Răzvan Neagu, a fost însoțit de mai mulți elevi la vernisajul expoziției de Icoane și manuscrise din zona Olteniei de Jos,  de la Muzeul de Istorie Turda. Tinerii au putut vedea icoane și file dintr-un proiect mai amplu al artistului plastic Viorel Chirea, dar l-au ascultat pe acesta și interpretând două colinde, acompaniindu-se la chitară.

Cele două exemple ar trebui urmate de majoritatea profesorilor nu doar din Turda, ci și din Câmpia Turzii, Mihai Viteazul sau alte comune din apropiere. Copiii din zonă pot beneficia de multe evenimente culturale, expoziții sau acțiuni menite să le îmbogățească bagajul de cunoștințe. Părinții nu au întotdeauna timp iar unii nu au deloc apetit pentru astfel de vizite, iar ele sunt, oricum, mai plăcute alături de colegi și prieteni. Dacă doar 2-3 profesori de la fiecare școală și-ar duce câte o clasă de elevi la Galeria de Artă, la Muzeu sau la Biblioteca Municipală „Teodor Murășanu”, ori la Teatrul „Aureliu Manea”, viața culturală turdeană s-ar dinamiza foarte mult iar generațiile viitoare ar fi mult mai pregătite să ducă mai departe moștenirea artistică turdeană, atâta cât este ea.

Felicitări celor doi prefesori!

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh