24
Mie, Apr
10 New Articles

Educație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Poliția Locală Turda are ca obiectiv promovarea importanței respectării regulilor de circulație rutieră, a normelor de conviețuire și, de asemenea, de a trage un semnal de alarmă cu privire la consecințele nerespectării acestora, în proximitatea școlilor și nu numai.

În perioada 20 - 23 februarie 2018, Poliția Locală Turda a aplicat lecții educative pe teme rutiere „Strada - prieten sau dușman?” pentru clasele primare  (I-IV) și clasa pregătitoare a Școlii  Profesionale Poiana Turda.

În baza explicațiilor și a exemplificării, utilizând materialele informative, fișe de lucru individual, celor 100 de elevi ai școlii, diferențiat pe grupe de vârstă, li s-au prezentat și explicat principalele elementele de circulație: trotuar, carosabil, pietoni, vehicul, trecere pentru pietoni (zebră) refugiu, vehicul, intersecție, agent de poliție, punându-se accent asupra obligativității  respectării normelor de conduită pe stradă ca pieton, a respectării regulilor de circulație pentru prevenirea accidentelor.

Elevii au răspuns pozitiv, și-au îmbogățit bagajul de cuvinte/cunoștințe și totodată și-au reamintit că trebuie să traverseze doar pe zebră sau pe culoarea verde a semaforului sau alături de o persoană adultă și că este necesar să se asigure atunci când vor să traverseze dar și că este interzis să alerge pe trecerea de pietoni.

În data de 23.02.2018 la Școala „Teodor Murășanu” s-a participat la o lecție pe tema nonviolenței, în urma căreia elevii clasei pregătitoare au reușit să identifice dezavantajele unui comportament agresiv și să găsească norme, reguli care pot contribui la stabilirea unor relații bune cu ceilalți.

Poliția Locală Turda este deschisă pentru toți școlarii și preșcolarii municipiului Turda, asigurându-le șansa să-și formeze deprinderi de a utiliza informația pe tot parcursul vieții și abilități practice favorabile dezvoltării personalității lor.

Încurajăm fermitatea, disciplina susținută, spiritul de colaborare și muncă în echipă pentru a crea un mediu favorabil procesului educațional.

 

Director Executiv,

MOLDOVAN VALER

           Contact:

Poliția Locală Turda

Tel: 0791300903/ 0264317303

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh