01
Lun, Iun
47 New Articles

Educație
Typography

Biblioteca Municipală „Teodor Murăşanu” și Şcoala „Teodor  Murăşanu” organizează, alături de parteneri,  Teatrul „Aureliu Manea” şi Turda TV,  Concursul de recitare ”Minunata inocență”, ediția a XIV-a, prin care vor marca Ziua Mondială a Poeziei (21 martie).

La fiecare început de primăvară, prin Concursul de recitare „Minunata inocenţă”  readucem în atenţie poezia, despre care anticii spuneau că „este un  dar zeiesc, o nebunie sacră  nu doar un simplu meşteşug omenesc.”

Ziua Mondială a Poeziei, 21 martie, a fost stabilită de UNESCO la cea de-a 30-a sesiune susţinută la Paris, în octombrie – noiembrie 1999. Ea reprezintă, spunea Irina Bokova, directorul general UNESCU, în mesajul său din anul trecut, transmis cu ocazia acestei zile: o ocazie de a ne onora poeții, de a reînvia tradițiile orale, cum ar fi recitalurile de poezie, de a promova lectura, scrierea și predarea poeziei, de a întări legătura dintre poezie și alte arte, cum ar fi teatru, dansul, muzica și pictura și de a facilita vizualizarea poeziei prin intermediul mass-mediei. Așa cum poezia continuă să unească oamenii de pe toate continentele, toți sunt invitați să se alăture marcării acestei zile.

            Concursul  „Minunata inocenţă” se adresează copiilor din clasa a V-a  şi va avea loc în data de 21 martie 2018, ora 16:00, la postul de televiziune locală Turda TV, care îl va transmite în direct.

            Fiecare  participant va recita două  poezii  epice memorate anterior (în cazul în care prezintă o singură poezie punctajul acordat va fi diminuat cu 50% ).

            Înscrierile se  fac direct la sediul Secţiei pentru Adulţi a bibliotecii, Str. Republicii nr. 52, sau prin e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.,  prin fax/telefon : 0264 /313837 până în data de 19 martie.

 

 

Biblioteca municipală ”Teodor Murășanu” este o instituție de cultură care funcționează în subordinea Consiliului Local, pe baza Legii bibliotecilor nr. 334/2002. Ea datează din 1951, iar în prezent are o colecție enciclopedică de 110.000 volume, trei puncte de lucru  (secție pentru adulți și copii în zona centrală și o filială în cartierul Oprișani), servicii tradiționale și moderne pentru utilizatori de toate vârstele

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh