18
Joi, Apr
16 New Articles

Educație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Lipsa informaţiilor, a educaţiei specifice deplasării în trafic – pe stradă și în special în ceea ce priveşte rolul pietonilor şi al bicicliştilor sunt principalele cauze ale accidentelor în care sunt implicaţi copiii, astfel că Poliția Locală Turda a continuat activitățile de prevenire pe linia siguranței circulației în luna martie, la Școala ”Horea, Cloșca și Crișan” –Turda.

Astfel în 20 martie 2018 activitatea educativă pe linia siguranței circulației s-a desfășurat la clasa a I-a A (înv. Paven Otilia) și  a I-a  C (înv. Cicos Marcela) și a avut ca obiectiv promovarea importanței respectării regulilor de circulaţie rutieră şi a normelor de conduită în stradă totodată s-a tras și un semnal de alarmă cu privire la consecinţele nerespectării acestora în proximitatea trecerilor pentru pietoni, a şcolilor, pe trotuare și nu numai.

În baza explicațiilor, a exemplificării, a demonstrației practice utilizând materiale informative, fișe de lucru individuale și articole din echipamentul polițistului pe line de circulație, elevilor li s-au prezentat principalele elementele de circulație: trotuar, carosabil, pieton, vehicul, trecere pentru pietoni (zebră), vehicul, intersecție, agent de poliție. Aceștia, învățând termenii specifici și-au consolidat principalele reguli de circulație ca pietoni și au conștiențizat  obligativitatea respectării acestora pe stradă ca pieton, pentru prevenirea accidentelor.

Cei 49 de elevi au participat activ la oră au răspuns solicitărilor polițistului local și au exersat entuaziasmați semnalele polițistului, au conștientizat că trebuie să traverseze doar pe zebră sau pe culoarea verde a semaforului sau alături de o persoană adultă și că este impetuos necesar să se asigure atunci când vor să traverseze și totodată  că este interzis să alerge pe trecerea de pietoni. Au răspuns pozitiv, au fost dornici să acumuleze noi cunoștiințe privind reguli de circulație exprimându-și dorința de a mai participa la astfel de ore educative.

Poliția Locală Turda este dechisă pentru toţi școlarii și preșcolarii municipiului Turda, asigurându-le şansa să-și formeze deprinderi de a utiliza informaţia pe tot parcursul vieţii și abilităţi practice favorabile dezvoltării personalităţii lor.

Încurajăm fermitatea, disciplina susţinută, spiritul de colaborare şi muncă în echipă pentru a crea un mediu favorabil procesului educaţional.

 

Director Executiv,

MOLDOVAN VALER

           Contact:

Poliția Locală Turda

Tel: 0791300903/ 0264317303

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh